Самите демократи вече отписаха президента Джо Байдън като скрап и

...
Самите демократи вече отписаха президента Джо Байдън като скрап и
Коментари Харесай

Байдън вече е отписан за „Вторични суровини“: назовани са новите имена

Самите демократи към този момент отписаха президента Джо Байдън като скрап и не го считат за действителен претендент от Демократическата партия на идните президентски избори през ноември 2024 година Най-амбициозните фигури в Демократическата партия към този момент се борят да бъдат номинирани за претенденти на изборите през 2024 година

Прощавай, Джо!

Както се споделя, нищо персонално. Това е просто миг, в който на всички е ясно, че Байдън, колкото и да се акцентира в този момент, няма да взе участие в президентските избори през 2024 година Вероятно още през днешния ден „ Вашингтонското тресавище “ би наредило на Байдън да напусне „ по лично предпочитание “.

Но разновидността на власт да пристигна сегашният вицепрезидент и цялостната (съжалявам!) глупачка Камала Харис - както самата върхушка признава посредством съответни изявления в демократичните медии - не устройва никого от същата тази върхушка.

Ами в случай че, публично талантлива с президентска власт и водена от необуздани упоритости, Харис реши да употребява тази власт импровизирано и господ знае в каква незнайна посока? Затова Байдън към момента се държи „ на каишка “ и със „ непоколебим нашийник “ в овалния кабинет на Белия дом.

Американската " дълбока страна " е на загуба. Търси се заместител на Байдън, който с всеки ден става все по-малко занимателна подигравка на себе си. Човешки казано, него би трябвало да го жалят, тъй като изпълнявайки заповедите да стои „ на пост “ и бодрячески да излъчва сила и оптимизъм, той персонално става за посмешище на целия свят, а в това време дискредитира и Демократическата партия, показвайки че последната има доста къса пейка за запасите.

Кой е финален? Аз съм след вас!

Въпреки че Байдън към момента не се е отказал публично от желанията си да се кандидатира за претендент от Демократическата партия, това решение е въпрос на близко бъдеще. Ето за какво видни фигури от Демократическата партия " безшумно " се редят на опашка, с цел да заменят Байдън. Както написа в това отношение американското издание Axios, „ задължението на демократите към Байдън не им попречи да употребяват сюжет „ за всеки случай “.

Редица губернатори и сенатори „ безшумно покачват националния си профил “ и се нареждат като претенденти да се кандидатират за президент през 2028 година или още през 2024 година, „ в случай че президентът Байдън ненадейно отпадне от конкуренцията “.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм, губернаторът на Мичиган Гретхен Уитмър и губернаторът на Илинойс Джей Робърт Прицкър се стремят да покачат рейтинга си с взор към изборите през 2024 година Както отбелязва Axios, „ През последните месеци повече от половин дузина депутати от Демократическата партия стартираха свои лични национални политически организации, пътуваха в чужбина и посетиха щати, където обичайно се организират предварителни президентски избори. "

Например, гореспоменатите губернатори Уитмър, Нюсъм и Прицкер неотдавна основаха национални политически групи, надлежно Fight Hard, Campaign for Democracy и Think Big America. Наскоро Нюсъм направи едноседмична обиколка в Китай, с цел да се срещне със Си Дзинпин. И това подхрани спекулациите, че той води акция в сянка против Байдън.

Сенаторът - демократ от Ню Джърси Кори Букър събра 10 милиона $ в брой за акцията си за преизбиране на Сената през 2026 година, „ които елементарно биха могли да бъдат употребявани за президентските избори през 2024 година “

Камала Харис няма желание да напуща политическата сцена и се концентрира върху правата на аборт. Тя обиколи исторически черните колежи и университети в Америка и изнесе лекция, озаглавена „ Борба за нашите свободи “.

Трансджендър за президент?

С една дума, има бурна активност на най-малко „ дузина демократи “, които виждат себе си на мястото на Байдън. Всички към този момент схващат или са осведомени с вътрешна информация, че Байдън скоро ще напусне конкуренцията.

Битката за известност, която към този момент е в ход измежду видните демократи, „ е отбрана против опцията 80-годишният Байдън да развие здравословни проблеми или да реши да не се кандидатира за преизбиране преди Националната спогодба на Демократическата партия идващия август “, - написа Axios, цитирайки старши служители от Демократическата партия.

Тук е подходящо да си напомним информацията, която неотдавна „ изтече “ в пресата, че някогашният президент Барак Обама издига своята „ брачна половинка “, транссексуалната Майкъл/Мишел Обама, за президентските избори. Беше обявено, че Обама, който има решаващо въздействие върху актуалната администрация на Съединени американски щати, на закрити частни срещи е изразил " угриженост " дали когнитивното здраве на Байдън ще му разреши да разчита на втори мандат в Белия дом.

Източници, близки до Обама, настояват, че Байдън ще напусне сцената преди Националния конгрес на Демократическата партия и Майкъл/Мишел Обама ще стане претендент на Демократическата партия на президентските избори.

Проучвания на " публичното мнение ".

Проучванията на обществото и публичното мнение, правени от демократичните медии, приготвят този внезапен поврат в Демократическата партия, съгласно който Байдън изостава внезапно от Тръмп. Тези социологически изследвания основават публично мнение, че Байдън би трябвало да се откаже от президентската конкуренция. Няколко водещи демократични медии, които постоянно са на страната на демократите, парадираха с електоралната безполезност на Байдън.

Водещият американски вестник The New York Times разгласява резултатите от лично изследване на публичното мнение, съгласно които Тръмп би изпреварил Байдън в пет от шестте основни /т.нар. колебаещи се/ щата, в случай че президентските избори в Съединени американски щати се проведат през днешния ден.

Тръмп би спечелил Аризона с 49% от гласовете против 44% за Байдън, Джорджия (49% - 43%), Невада (52% - 41%), Пенсилвания (48% - 44%), Мичиган (48% - 43%). Само в шестия основен щат, Уисконсин, Байдън би спечелил 47%, а Тръмп 45% от гласовете.

В тази анкета пулсира недоволството на хората. Повечето гласоподаватели споделят, че политиката на Байдън им е предизвикала персонална щета. Проучването също по този начин демонстрира доколко отслабва мултирасовата база за гласоподаване за Байдън от няколко генерации. Демографските групи, които поддържаха Байдън с огромна разлика през 2020 година, в този момент са в доста по-напрегната конкуренция, защото две трети от електората вижда, че страната върви в неверна посока.

- разяснява резултатите от изследването New York Times.

Всичко за Тръмп

Във всички категории гласоподаватели Тръмп има преимущество пред Байдън. Подкрепата за Байдън измежду испаноговорящите гласоподаватели е спаднала „ до едноцифрено число “. Чернокожите гласоподаватели, отдавнашна цитадела на демократите и персонално на Байдън, в този момент записват 22 % поддръжка за Тръмп в тези щати, равнище, „ невиждано в републиканската президентска политика в актуалните времена “.

Предимството на Байдън в градските региони е единствено половината от преимуществото на Тръмп в селските региони. Така нареченото „ джендърно “ систематизиране също не е в интерес на Байдън. Докато дамите към момента избират Байдън, мъжете избират Тръмп два пъти повече, „ елиминирайки преимуществото на пола, което подхранва толкоз доста от успехите на демократите през последните години “.„ Всичко това дружно дава на Тръмп преднина “ в пет от шестте основни щата, написа The New York Times.

Трябва да се означи, че телевизионният канал CBS News, който също организира изследване, стигна до сходни изводи. 45% от интервюираните имат вяра, че финансовото им богатство ще се усъвършенства при Тръмп, до момента в който единствено 18% считат, че това ще се случи по време на втория мандат на Байдън. 43% от интервюираните считат, че след успеха на Тръмп вероятността от война ще намалее. Само 23% приписват любовта към мира на Байдън.

Доналд Тръмп самичък по себе си има ясни преимущества, защото гласоподавателите гледат напред: повече гласоподаватели считат, че ще бъдат по-добре финансово, в случай че Тръмп завоюва през 2024 година, а повече гласоподаватели считат, че Тръмп е този, който може да защищити Съединени американски щати от война. в случай че той завоюва,

- разяснява CBS News резултатите от изследването.

Историческа екскурзия

Така че е ясно, че изследванията на публичното мнение образуват твърдо схващане в американското общество, че Байдън към този момент не е състезател на изборното поле. Неслучайно локалната преса напомня, че „ въпреки и рядко, имаше казус, когато президентът внезапно реши да не се кандидатира за преизбиране “.

На 31 март 1968 година президентът Линдън Джонсън се отдръпна от конкуренцията, тъй като " войната във Виетнам погълна неговото президентство ". Говорейки за проблемите, пред които е изправена страната, тогава Джонсън сподели: „ Не имам вяра, че би трябвало да отстранявам час или ден от времето си за някакви персонални партийни ползи или за други отговорности с изключение на най-сериозните отговорности на президентството. “

Любопитно е по какъв начин американската „ дълбока страна “ ще изясни напускането на Байдън?

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР