Сами се закопаваме, сами се заличаваме. Това е проблем номер

...
Сами се закопаваме, сами се заличаваме. Това е проблем номер
Коментари Харесай

Сами се закопаваме, сами се заличаваме

Сами се закопаваме, сами се заличаваме. Това е проблем номер 1. Това написа в собствен коментар Станислав Бачев.

SafeNews го разгласява без редакторска интервенция:

Дълбочината на националната злополука

Изчаках да премине еуфорията към Националния празник. Безспорно това, което се случи през вчерашния ден е лъч вяра, който пропука тъмнината на медийното затъмнение и операция.

Но даже дълбочината на това изпитание по запазването на националната еднаквост, чувството за памет и история е дребния проблем, сравнен с този, който в този момент преглеждам.

Най-дълбокият, най-дългосрочният проблем на националната злополука е различен

Но е директно обвързван със запазването на паметта, с концепцията за предстоящ смисъл.

Тази обява е една от най-трудните, които съм изписвал. Това е мисъл, която един път осъзната води до константна паника за тези, които се борят за бъдещето на страната и на родовете си.

Това, което пиша сега към този момент съм го отбелязвал като нашия максимален проблем като страна.

Отбелязвал съм го в книгата „ България в Голямата игра “. Но към този момент настава конфликта с обстоятелствата и цифрите. Сухите числа, които демонстрират същинската дълбочина на злополуката.

Тази обява заслужава този уводен пролог, тъй като тя не е за всеки.

Но тази злополука, която разказвам би трябвало да е първата, най-голямата задача на всеки, който желае да ръководи страната. Това е първата крачка към смисъла на думата „ общественик “.

Нашата злополука като нация е резултат от всички дейности на всички взели участие до в този момент в ръководството на тази страна през последните 30 години. Защото нито един не е направил нищо, с цел да се обърне посоката.

Демографският срив. Демографската злополука

Тук стартира частта, която провокира константна паника в мен.

През 2023г. в България са родени 49000 бебета. Това е под психическата граница от 50 000 за година.

През 2022г. са родени 56 хиляди.

Знаете ли какво значат тези числа?

В момента в България има 1826 учебни заведения, които одобряват възпитаници в 1 клас. Тази цифра включва всички Начални, Основни, Обединени и Средни учебни заведения.

В тези учебни заведения, които в сегашното се одобряват за „ огромни “, се построяват по 2-3 паралелки първолаци всяка година. Тоест, разпределението е непропорционално нито по обитаемо място, нито по район в страната. Всеки знае, че има желани учебни заведения. Всеки знае, че през последните 20 години бяха закрити хиляди учебни заведения в съвсем всички села на България.

Концентрацията на банкет в първи клас е най-голяма в София и най-малка в Северозападна, Южна и Североизточна България.

С това значимо конкретизиране, което ще бъде включено след това може да се направи следния извод.
При 49 000 новородени и 1826 учебни заведения за тях след 7 години, когато ще бъдат първолаци, се падат по 26 възпитаници за всяко едно от тези учебни заведения в държатава. Тоест – по една паралелка първолаци във всяко едно учебно заведение. Не две, не три – една.

Но това е средноаритметично, без да се взимат като фактори признаците за обитаемо място – Областен град, община, село и вторият доста значим симптом – в кой район на България.

Децата ще са минимум там, където районите са най-„ непривлекателни “, а най-голяма концнетрация ще бъде както и сега – София.

Почти същото важи за новородените и през 2022г.

Това са два набора.

Това води до най-тежкия извод за тази нация и страна.

В кратковременен и средносрочен проект (5-10 години) в страната ще се наложи да бъдат затворени още стотици учебни заведения, тъй като няма да има задоволително деца, които да влязат в тях.

Стотици затворени учебни заведения води до втората част на извода.

Първо – стотици нови изцяло обезлюдени села, в които сега има средищни учебни заведения, които събират децата от няколко села.

Второ – ударът ще бъде пряк и върху всеки регионален и общински град на България. Ако сега във всяка област има приблизително по 10 учебни заведения, които одобряват първокласници. След 5 години в множеството общини на дадена област няма да има задоволително възпитаници, които да образуват паралелки за първи клас. А тези учебни заведения, които се намират в регионалните центрове и сега образуват по 2 до 3 паралелки първокласници след 5 до 7 години ще понижат първо до 1, а през идващия стадий ще останат без. Във всеки регионален град, като се изключи София, има сред 5 и 6 учебни заведения, които са желани за банкет на първокласници. Изводът е, че за половината от тях няма да има възпитаници.

Обобщено:

В средносрочен проект България ще би трябвало да затвори стотици учебни заведения, което е директния симптом за прекосяването на точката на възврат.

Също значи, че до момента в който София концентрира половината население, ние губим България. Губим я.
Това не е прогноза, а е причинност, която се базира на към този момент основан факт – 49000 родени през 2023 и 56000 родени през 2022г.

Това даже не е най-голямата дълбочина на злополуката, а единствено прехода към огромния извод.

Най-вероятно е тази наклонност да продължи и през 2024г. Това ще оформи демографска дупка, която към този момент оформя голям дисбаланс в популацията, само че и в територията.

Има още доста – броят на работещите и броя на пенсионерите, качеството на тези, които работят и тези, които занапред ще стъпват на пазара на труда, само че спирам до тук.

Осмислянето на написаното води до паника. При мен води до непрекъснат фонов звук, до най-трудния за решение проблем

И е проблем, който изцяло отсъства от метода на мислене на политическата каста, която в действителност е антиелит.

Другата прекаленост, която виждам също е проблем – тези, които пропагандират само величието на България, на народа, по какъв начин сме носители на бъдещето, светлината и така нататък Дори да е по този начин, единствено с празни приказки не се вземат решение проблеми.

Не. Сами се закопаваме, сами се заличаваме.

Това е проблем номер 1.

Още вести четете в категория Коментари
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР