Самата процедура по избор на нов главен прокурор в момента

...
Самата процедура по избор на нов главен прокурор в момента
Коментари Харесай

Николай Денков за кабинета: Винаги ще има напрежение, въпросът е то да не счупи сглобката

Самата процедура по желание на нов основен прокурор сега не наподобява доста съответна, разяснява министър председателят
" Нямам подозрение, че напрежение ще има през целия живот на този Министерски съвет. С ГЕРБ сме политически съперници, само че бихме могли да работим дружно, тъй като имаме доста общи цели. Винаги ще има напрежение, въпросът е то да не счупи сглобката, както стана съвременно да се споделя ", това разяснява министър председателят акад. Николай Денков пред публицисти в Рожен, където участва на откриването на новия телескоп в обсерваторията. 

По тематиката с основния прокурор той съобщи, че това е ангажимент на правосъдната система и държавното управление стои настрана от тези процеси. 

" Политическите партии имат право да изразят своето мнение. Ясно е, че самата процедура по желание на нов основен прокурор сега не наподобява доста съответна. Колегите от правосъдната система да си решат, само че да се съобразят с динамичността на Народното събрание ", сподели Денков.

Премиерът увери, че сега няма напрежение сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

" Целият състав на кабинета е доста стимулиран и обединен да работим дружно. Всички виждате, че последната седмица има известно усмиряване. Струва ми се, че колкото по-добре се оправяме със дилемите, които имаме, толкоз повече ще гледаме работата, а не какво ни разделя ", счита акад. Денков. 

По думите му се чакат полемики за бюджета, само че това е обикновено. 

" ГЕРБ показаха някои рецензии, ще си ги обсъдят с министъра на финансите. Досега няколко пъти е показвал, че съумява да сплоти разнообразни страни. Имам доверие в него, че ще успее да контракти противоречивите тематики и бюджетът ще бъде признат ", сподели той.

" С откриването на този телескоп нашите учени в България ще вземат участие пълноценно в проучванията, в които вземат участие и другите учени по света. Проектът е финансиран от Министерството на образованието, т.е. от страната. Българската школа в астрономията заслужава подобен инструмент ", сподели министър председателят по отношение на откриването на новия телескоп.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР