Саманта Мортън посвети почетната си награда БАФТА на всяко дете

...
Саманта Мортън посвети почетната си награда БАФТА на всяко дете
Коментари Харесай

Саманта Мортън посвети почетната си награда БАФТА на децата в приемна грижа

Саманта Мортън посвети почетната си премия БАФТА " на всяко дете в приемна грижа или което е било в приемна грижа и не е оживяло ", заяви в. " Индипендънт ".

Актрисата и режисьорка получи най-високото отличие на филмовите награди - почетно участие в Британската академия за кино и телевизия (БАФТА) от продуцента Дейвид Хейман, с който работи по кино лентата " Фантастични животни и къде да ги намерим ".

Видимо прочувствена на сцената, Мортън сподели: " Това не е нищо друго с изключение на знамение. Когато за първи път видях " Кес " на Кен Лоуч на голям тв приемник, който беше докаран в класната ми стая, бях вечно изменена. Да видя бедността и хора  като мен на екрана, аз разпознах себе си - това има значение. "

Саманта Мортън добави, че би споделила на по-младото си аз: " Ти си значима, не се отхвърляй, историите, които описваме, имат силата да трансформират живота на хората ".

" Филмът промени живота ми, преобрази ме и ме докара до тук през днешния ден. Посвещавам тази премия на всяко дете в приемна грижа или което е било в приемна грижа и което не е оживяло ".

Почитта си към нея показаха и сътрудника й от " Специален отчет " Том Круз, както и сътрудниците й Сюзан Линч, Моли Уиндзор и Даниел Мейс, а Хейман я дефинира като " рядка порода и същински актьор ".

В залата на спечелилите тя сподели, че " парите се пилеят " в системата за грижи за деца.

Актрисата, която е израснала в приемно семейство и е основала спечелилата БАФТА телевизионна драма " Лишена от обич " за момиче, израснало в системата за приемни грижи, сподели: " Гледането на дете в приемно семейство и грижите за него костват на данъкоплатците големи пари. И тези пари се пилеят и харчат неуместно. Когато бях дете в доста детски домове, си споделях: " Би било отлично, в случай че просто отида в някой първокласен интернат. Тогава най-малко ще получа обучение ". Но това не беше на дневен ред ".

На децата в приемна грижа, не позволявайте на системата да ви повлече надолу, тъй като тя може и ще го направи ", прикани Саманта Мортън. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР