Сам Олтман се е съгласил да се върне начело на

...
Сам Олтман се е съгласил да се върне начело на
Коментари Харесай

Сам Олтман се завръща в OpenAI

Сам Олтман се е съгласил да се върне отпред на OpenAI, заяви компанията в X, единствено няколко дни след изненадващото му премахване от поста основен изпълнителен шеф и протеста на чиновниците, който заплашваше да подкопае водещата компания в прохождащата промишленост за изкуствен интелект, заяви Си Ен Ен.


" Постигнахме кардинално съглашение Сам Олтман да се върне в OpenAI като основен изпълнителен шеф с нов първичен ръб ", обявиха от компанията, като прибавиха, че бордът ще бъде управляван от Брет Тейлър, някогашен съизпълнителен шеф на Salesforce. Другите членове включват основния изпълнителен шеф на Quora Адам Д " Анджело и някогашния финансов министър Лари Съмърс.

В личната си обява в X, Олтман написа, че " чака с неспокойствие " да се върне в OpenAI и да надгради " мощното партньорство " на компанията с Microsoft, която е най-големият финансов спонсор на основателя на ChatGPT.

Съобщението наподобява поставя завършек на дните на безпорядък в промишлеността на изкуствения разсъдък, които включваха договаряния за това кой да управлява OpenAI и по какъв начин да бъде ръководена компанията, както и по-широки полемики за това какъв брой бързо би трябвало да се развива конкуренцията в създаването на технологии за изкуствен интелект.

Подробностите за уволнението и повторното наемане на Олтман остават неразбираеми. В известието си за уволнението на Олтман OpenAI твърди, че той не е бил задоволително " прям " пред борда.

В последна сметка Microsoft и Олтман наподобява са огромните печеливши от разпрата: Олтман ще продължи да управлява компанията, за чието учредяване е оказал помощ, в този момент с директорски съвет, който на доктрина поддържа в по-голяма степен неговата визия.

" Окуражени сме от измененията в борда на OpenAI ", написа основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела в X. " Вярваме, че това е първата основна стъпка по пътя към по-стабилно, добре осведомено и дейно ръководство. "

Визията на Олтман за бързо внедряване и комерсиализиране на инструментите за изкуствен интелект също наподобява е победила.

Публично Олтман от дълго време предизвестява за рисковете, свързани с ИИ, и дава обещание на законодателите и клиентите, че ще придвижи OpenAI напред отговорно.

Но вътре в компанията Олтман е упорствал за по-бързо стартиране на артикули на пазара и за продажбата им с облага.

Преди няколко седмици на първия по рода си Ден на разработчиците на OpenAI Олтман разгласи, че компанията ще даде принадлежности, с които всеки ще може да сътвори своя лична версия на ChatGPT. OpenAI също по този начин работи с Microsoft за внедряване на сходна на ChatGPT технология в продуктите на Microsoft.

Съобщава се също, че OpenAI и дизайнерът на iPhone Джони Айв водят договаряния за набиране на 1 милиарда $ от японския конгломерат SoftBank за устройство с изкуствен интелект, което да размени смарт телефона. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР