Сам Олтман, основател на ChatGPT, участва в проекта Worldcoin (WLD),

...
Сам Олтман, основател на ChatGPT, участва в проекта Worldcoin (WLD),
Коментари Харесай

Worldcoin: Правителствата по света се опълчват на новата криптовалута

Сам Олтман, създател на ChatGPT, взе участие в плана Worldcoin (WLD), който сега е изправен пред провокации от страна на държавните органи по целия свят.

Проектът среща компликации при приемането на утвърждение от крипто промишлеността заради опасения по отношение на неприкосновеността на персоналния живот и сигурността. Неотдавна Кения спря крипто плана Worldcoin, трансформирайки се в първата страна, подхванала такива дейности, базирайки се на опасения за сигурността.

Министърът на вътрешните работи на Кения, Киторе Киндики, инициира запитвания и следствия, с цел да ревизира легитимността и законността на дейностите на Worldcoin в съдействие с държавните организации за сигурност, финансови услуги и отбрана на данните.

Освен това Службата на комисаря по информацията на Обединеното кралство и други европейски страни също започнаха следствия на плана Worldcoin. Няколко крипто специалисти предизвестиха обществеността за евентуални проблеми в плана, които могат да доведат до вреди, без да оферират никакви изгоди.

Дори Виталик Бутерин, основателят на Етериум, изрази угриженост по отношение на неприкосновеността на персоналните данни и сигурността, като уточни дефекти в дизайна на плана и някои от бизнес решенията на компанията, изключително свързани с Orb.

В резултат на последните събития цената на WLD претърпя 3% скок през последните 24 часа и сега се търгува на равнище от $2.39. През този интервал цената варираше сред $2.28 и $2.45.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР