Сам Лоус (EG 0,0 Marc VDS) спечели Гран При на

...
Сам Лоус (EG 0,0 Marc VDS) спечели Гран При на
Коментари Харесай

Сам Лоус оглави класирането в Moto2 с победа в ГП на Теруел

Сам Лоус (EG 0,0 Marc VDS) завоюва Гран При на Теруел в клас Moto2 на международния шампионат по мотоциклетизъм на писта и оглави генералното класиране. Британесът е с актив от 178 точки и води със седем пред Енеа Бастианини (Italtrans Racing Team), който приключи на трето място зад Фабио Ди Джанантонио (Lightech Speed Up).

RACE is VICTORIOUS again!
— MotoGP™ (@MotoGP)
За Лоус това бе трета поредна победа, с която той стана първият британец с три следващи триумфа в междинния клас на международния шампионат по мотоциклетизъм на писта от Фил Рийд през далечната 1961 година. За разлика от успехите му в Гран При на Франция и Гран При на Арагон, където Лоус се възползва от рухвания на водачите в последните обиколки, през днешния ден нямаше кой да го спре във второто следващо съревнование на „ Моторланд Арагон “, откакто той потегли от първата позиция и бе неосъществим за своите противници. На карирания байрак преднината на някогашния водач от MotoGP бе 8.425 секунди пред Ди Джанантонио.

Three on the bounce!

The first British rider to win three intermediate class races in a row since Phil Read in 1971! |
— MotoGP™ (@MotoGP)
Бившият лидер в генералното класиране Лука Марини (SKY VR46 Racing Team) приключи едвам 11-ти през днешния ден, като по този метод завърши серия от три следващи слаби класирания. Преди днешния ден, братът на Валентино Роси записа едно 17-то място и отпадане в двете предишни съревнования на „ Льо Ман “ и „ Моторланд Арагон “. Заради тези се три слаби класирания италианецът се смъкна до трето място в борбата за международната купа с пасив от 23 пункта по отношение на Лоус.

Utter domination!

From lights out to chequered flag, reigns supreme in Aragon! |
— MotoGP™ (@MotoGP)
До края на сезона в международния шампионат по мотоциклетизъм на писта остават три надпревари, като първото от тях ще е за Гран При на Европа на пистата „ Рикардо Тормо “ след две седмици.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР