Сам Банкман-Фрайд - създател и лице на една от най-големите

...
Сам Банкман-Фрайд - създател и лице на една от най-големите
Коментари Харесай

25 години затвор за Краля на крипто Сам Банкман-Фрайд

Сам Банкман-Фрайд - основател и лице на една от най-големите и най-шумно провалили се крипто тържища, влиза в пандиза. Съд в Манхатан го прати за 25 години зад решетките поради машинация на клиентите и вложителите във банкрутиралата платформа FTX.

Той ще би трябвало да заплати и 11,2 милиарда $.

Прокуратурата искаше да го вкара за половин век в пандиза.

" Кралят на криптовалутите “ Сам Банкман-Фрайд е разгласен за отговорен за финансови измами

Милиардерът беше задържан предходната година, след банкрута на ръководената от него борса FTX

Банкман-Фрайд безусловно за часове се трансформира от гуру със звезден статус в търсено лице през есента на 2022 година Тогава FTX завлече голямо количество инвеститори.

При следствието стана ясно, че подсъдимият е употребявал пари на борсата за други свои бизнеси. Тъй като точно през 2022 година главните криптовалути изгубиха огромна част от цената си, тези практики обрекоха FTX и хората, които са разчитали на нея.
 Фалиралата FTX желае да се изплати на всичките си консуматори
Фалиралата FTX желае да се изплати на всичките си консуматори

Ще възобнови ли активност криптоборсата?

Съдия Люис Каплан разяснява преди да прочете присъдата, че има риск " този човек да бъде в позицията да направи нещо доста неприятно на идващ стадий - и това не е банален риск ". Магистратът се съгласи с тезата на прокуратурата, че Банкман-Фрайд " е желал да бъде доста авторитетна персона в политическо отношение в тази страна " и това стои зад финансовите му закононарушения.

След краха на FTX както оживелите огромни тържища, по този начин и други от основните играчи в крипто сферата оповестиха разнообразни ограничения, с които да се подсигурява, че случилото се няма да се повтори. Междувременно Биткойн и Етер още веднъж потеглиха нагоре, американските регулатори разрешиха Биткойн ETF и ентисуазмът на пазара се завърна. След неговия край ще стане ясно дали уроците са били в действителност научени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР