Сам Алтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, призова по време

...
Сам Алтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, призова по време
Коментари Харесай

Бащата на ChatGPT Сам Алтман: Нужна е регулация на изкуствения интелект

Сам Алтман, основен изпълнителен шеф на OpenAI, прикани по време на чуване в американския Конгрес към по-строги правила и регулации на новите технологии и на изкуствения разсъдък. Смятаният за новоизгряваща звезда в Силициевата котловина основател на известния чатбот ChatGPT предизвести, че делото му има капацитет да усъвършенства съвсем всеки аспект от човешкото ежедневие, само че и основава сериозен риск от " злокобни последствия за обществото ".
Той съобщи пред подкомисията по правораздаване на Сената, че генеративният изкуствен интелект, създаден от OpenAI, един ден ще " реши някои от най-големите провокации пред човечеството, като изменението на климата и лекуването на рака ".
Въпреки това, като се има поради риска от дезинформация, загуба на работни места и други проблеми, " считаме, че регулаторната интервенция на държавните управления ще бъде от решаващо значение за понижаване на рисковете ", сподели Алтман. Бизнесменът предложи държавното управление на Съединени американски щати да обмисли композиция от условия за лицензиране и тестване преди стартирането на нови модели на изкуствен интелект и да си сътрудничи с другите страни при основаването на правила за технологията. 
Едно от предложенията на Алтман е да се сътвори интернационален указател на организациите, които разполагат с задоволителна изчислителна мощност за основаване на модернизиран изкуствен интелект. 
В проява през американските законодатели Алтман накара ChatGPT да напише законопроект и политическа тирада за представянето му в Конгреса, квалифицирани от присъствалите като неразличими от писаните от хора.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР