Салвини обвини мафията за инцидента в Пулия и призова България

...
Салвини обвини мафията за инцидента в Пулия и призова България
Коментари Харесай

Салвини обвини мафията за инцидента в Пулия и призова България за по-строг контрол

Салвини упрекна мафията за случая в Пулия и прикани България за по-строг надзор
Вътрешният министър на Италия Матео Салвини разгласи война на мафиотските мрежи, които експлоатират задгранични селскостопански служащи откакто 16 души починаха в две произшествия в южната част на страната.

Двете съвсем идентични произшествия, които се случиха в границите на 48 часа до град Фоджа в региона на Пулия, сложиха в светлините на прожектора тежкото състояние на задграничните берачи на домати по време на сезона на прибиране на реколтата.

"Това е проблем с мафията... Във Фоджа... има мафиотска престъпност, която имам намерение да изкореня улица по улица, града по град, по всички вероятни законни начини", сподели Салвини на конференция във Фоджа.

Салвини, който също е и съпредседател и водач на крайнодясната Лига, съобщи, че неговата антимигрантска акция е настървила незаконните групи за употреба на хора.

Той атакува също по този начин "нелоялната конкуренция" поради това, което той назова импорт "принуден" от Европейския съюз – негова обичана цел.

Провинция Фоджа приютява хиляди африкански мигранти, които прекарват летния сезон в прибиране на реколтата на доматите при убийствени температури един до различен с служащи от Източна Европа, нормално румънци, българи и поляци.

Въпреки че множеството от работещите в региона имат постоянни документи, те рядко получават полагащите им се по закон компенсации и заплати, а мнозина живеят в мизерни условия.

Често те са оставени на милостта на работодателите – доста от тях свързани с проведената престъпност, която работи като медиатор и събира част от заплатите на служащите.

14 служащи - всички жители на страни отвън Европейски Съюз - бяха убити в понеделник, когато микробусът, който ги прибира от работа, се разруши в камион, пренасящ домати.

В събота четирима африкански аграрни служащи бяха убити при различен конфликт с камион с домати. Тази злополука провокира десетки африкански служащи, живеещи в един от градовете на провинцията да стартират стачка в сряда сутринта и да се насочат към Фоджа.

- Неконтролирана имиграция -

Салвини съобщи, че мафиотските мрежи се възползват от "неконтролирана имиграция".

"Ако не бяха хилядите обезверени хора, които да експлоатират, те мъчно биха се занимавали с подобен бизнес", сподели той.

45-годишният политик разгласи също желанието си да се заеме с "вноса на роби" от Европа, като изиска по-строг надзор от българските и румънските си сътрудници.

Салвини заяви, че италианската пътна полиция е заловила 300 автомобила в региона през последните месеци, множеството от които са "микробуси с българска регистрация и без застраховка".

Той сподели, че някои италиански фермери би трябвало да бъдат окачествени като "престъпници, тъй като употребяват методите на мафията, с цел да забогатеят".

Салвини съобщи още, че Европейски Съюз е спомогнал за основаването на обстановка, довела до въдворяването на това, което министър председателят Джузепе Конте назова "робски труд" след своето посещаване във Фоджа.

"Ако Европа не ни принуждаваше да внасяме тунизийски домати, марокански портокали, бирмански ориз и канадска пшеница, може би щеше бъде по-лесно на нашите земеделци да живеят", сподели Салвини. /БГНЕС/АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР