Салмонелоза е вероятната причина са натравянето на децата от Спортното

...
Салмонелоза е вероятната причина са натравянето на децата от Спортното
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg :Салмонела е тръшнала децата от Спортното училище в Пловдив

Салмонелоза е евентуалната причина са натравянето на децата от Спортното учебно заведение в Пловдив, стана ясно от думите на лекуващите лекари. Според тях е или салмонелоза, или сходна зараза. Салмонелозата е тежка чревна зараза, която постоянно постанова престой в болница.

Днес стана ясно, че още 4 деца от Спортното учебно заведение са постъпили нощес в болница с хранително отравяне, откакто с такива признаци за лекуване в инфекциозната клиника на болница " Свети Георги " бяха признати 12 деца.

Повечето деца имат потребност от лекуване на системи. Консумирали са свинско със зеле, кюфтета по чирпански и пилешка чорба. Точната диагноза ще стане ясна след микробиологично проучване, което лишава 2-3 дни. Няма деца в тежко положение. Изписани няма. 

В Спортното учебно заведение в Пловдив учат 665 деца от 5 до 12 клас. Голяма част от тях, най-много тези, които са общежитие, се хранят в столовата. 194 от тях са се хранили там на 13 септември, а  65 от тях са почувствали неразположение няколко часа след храненето. Със признаци на хранително отравяне са били и двама преподаватели. 

Здравната иснпекция  и Агенцията по сигурност на храните направиха цялостна проврека на столовата,  общежитието и околните заведения, от където децата са купували храни. При инспекциите не са открити храни с изминал период на валидност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР