САЛЕМ, Орегон. — Върховният съд на Орегон каза в четвъртък,

...
САЛЕМ, Орегон. — Върховният съд на Орегон каза в четвъртък,
Коментари Харесай

Върховният съд на Орегон казва, че депутати от Републиканската партия, които са организирали напускане, не могат да се кандидатират за преизбиране

САЛЕМ, Орегон. — Върховният съд на Орегон сподели в четвъртък, че 10 републикански щатски сенатори, организирали рекордно дълго овакантяване предходната година за закъснение на законопроектите за абортите, транссексуалните здравни грижи и правата на оръжие не може да се кандидатира за преизбиране.

Решението удостоверява решението на държавния секретар да дисквалифицира сенаторите от гласуването под гласоподавател - утвърдена мярка за прекъсване на сходни протести. Мярка 113, призната от гласоподавателите през 2022 година, промени конституцията на щата, с цел да забрани на депутатите да бъдат преизбирани, в случай че имат повече от 10 неизвинени отсъствия.

Миналогодишният протест продължи шест седмици – най-дългият в история на щата — и сковава законодателната сесия, спирайки стотици законопроекти.

Петима законодатели са съдени за решението на държавния секретар — сенатор Тим Ноп, Даниел Бонам, Сузан Уебър, Денис Линтикъм и Лин Финдли. Те бяха измежду 10-те сенатор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР