Салах Абдеслам, осъден на доживотен затвор за джихадистите атаки в

...
Салах Абдеслам, осъден на доживотен затвор за джихадистите атаки в
Коментари Харесай

Нападателят от Париж 2015 Салах Абдеслам се премести от Белгия във Франция

Салах Абдеслам, наказан на пожизнен затвор за джихадистите офанзиви в Париж през 2015 година, беше изведен от килията си в белгийски затвор в сряда и трансфериран назад във Франция.

Абдеслам е единственият оживял член на групата " Ислямска страна ", която умъртви 130 души във френската столица през ноември 2015 година, най-тежката терористична офанзива в историята на страната.

Миналата година бе приет за отговорен в Белгия за обмисляне на следващи офанзиви през 2016 година в Брюксел, прехвърлянето му назад, с цел да продължи да излежава присъдата си във френски затвор, беше блокирано от апелативен съд на съображение права на индивида.

Белгийската федерална прокуратура удостовери прехвърлянето – в началото оповестено от юриста на Абдеслам – като сподели, че той е бил отведен от брюкселски затвор до границата и предаден на френските управляващи.

След офанзивите в Париж Абдеслам избяга в Брюксел, където беше задържан през март 2016 година, дни преди самоубийствените офанзиви, които убиха 32 и рани...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР