Съкращенията в отбраната ще засегнат способността на Обединеното кралство да се бие от въздуха - до 2030 г., предупреждават депутати

...
Депутатите също силно критикуваха ранното пенсиониране на високоспособен военнотранспортен самолет
Коментари Харесай

Депутатите също силно критикуваха ранното пенсиониране на високоспособен военнотранспортен самолет - отново за намаляване на разходите - като казаха, че ходът остави специалните сили на Обединеното кралство изложени на опасност поради уникалните възможности, които самолетът на C-130J беше в състояние да осигури.

Тези способности, като изстрелването на лодка отзад над морето, са нещо заместително флотът от самолети A400M нараства - но това все още не е постигнато. Sky News съобщи за сериозна загриженост относно спирането на флотилията C130 по-рано тази година.

Освен това комисията критикува шефовете на RAF за постоянните пропуски в системата за летателно обучение в Обединеното кралство - както също се съобщава многократно от Sky News. Закъсненията на курсовете означават, че обучаемите пилоти са били оставени на изчакване с месеци, понякога години, в очакване да се отворят слотове, за да напреднат в обучението си.

Стажант пилотите на RAF са изправени пред чакане от година

„С перспективата за участие на Обединеното кралство в голяма война на европейския континент, която е по-близо, отколкото е била от десетилетия, има сериозни въпроси относно това дали намаленият боен въздушен флот на Обединеното кралство все още осигурява достатъчно възпиращо средство и дали неговият ограничен брой от признати много способни самолети биха могли да преодолеят равностоен противник в военен контекст", казаха депутатите в своя доклад, публикуван в неделя.

"Тези въпроси възникват не само в контекста на суверенните способности на Обединеното кралство, но и във връзка с приноса му към всеки по-широк съюз.

Новият министър на отбраната на Обединеното кралство и какво означава това за Украйна

„Флотът от бойни самолети на Кралските военновъздушни сили сега предоставя бутикова висока способност: липсват числена дълбочина и има недостатъчен резерв за износване. Изключителните способности имат своето място, но в конфликт между равностойни, като например война с Русия, всеки самолет ще се брои."

Комисията отбеляза, че броят на британските бойни самолети вече е значително намален .

Таблица показва, че броят на бойните самолети в RAF е намалял с почти две трети през последните три десетилетия, до само 159 самолета тази година, в сравнение с 463 през 1990 г. Тези числа изключват тези самолети в склад.

Преглед на отбраната от 2021 г. наложи допълнителни съкращения на RAF, включително решението да се откаже от транспортния флот C-130, седем години по-рано, въпреки неговата полезност.

" Съкращенията в документа на командването на отбраната ще създадат празнина в бойните въздушни способности, която според настоящите планове ще продължи и през 2030 г. Това е неприемливо“, се казва в доклада.

„МО и RAF трябва спешно да обмислят как могат да увеличат бойната въздушна маса в краткосрочен план.“

Изображение: Председател на комисията Тобиас Елууд предупреждава за „предстоят турбулентни времена“, освен ако съкращенията не бъдат отменени

Тобиас Елууд, председател на комисията по отбрана, добави в изявление: „Руското нахлуване в Украйна сигнализира за началото на една по-мрачна и по-опасна ера за Европа. Въпреки това Министерството на отбраната не успя да отмени нито едно от своите съкращения през 2021 г. на нашите авиационни способности. Ако Министерството на отбраната откаже да види надписите на стената и не успее да направи адекватна инвестиция, предстоят бурни времена.“

Говорител на Министерството на отбраната каза: „RAF остава водеща световна отбранителна сила и разполага с необходимите способности за изпълнение на ангажиментите на НАТО и Обединеното кралство ... RAF също ръководи трансформацията, като инвестира в авангардни технологии и модерни самолети, необходими за ефективно летене и борба, като същевременно бързо се справя с известни предизвикателства, като например подготовката за летателно обучение. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР