Съкращения на около 70 процента от персонала предвиждат в дружеството

...
Съкращения на около 70 процента от персонала предвиждат в дружеството
Коментари Харесай

Масово съкращаване в Автомагистрали - Черно море

Съкращения на към 70 % от личния състав плануват в сдружението "Автомагистрали - Черно море " в Шумен. Причината е, че към момента не са получили от страната заработените средства за ремонта на сектор от автомагистрала "Тракия ". Това оповестиха от шуменската пътносторителна компания.

Общото обвързване все още за обекта от страна на "Автомагистрали " ЕАД, посредством Агенция "Пътна инфраструктура ", към шуменсктата компания е 27,6 млн. лв. .

Процедурата по всеобщо редуциране на личен състав е подхваната от през днешния ден. Предвижда се да бъдат освободени 530 служащи - инженери, експерти, машинисти, строителни служащи . "Въпреки положените старания, компанията не е в положение да се оправи с растящите цени и заплащането на осигуровки и заплати . Към сегашния миг не са платени възнагражденията на личния състав за декември и януари, като следва заплащането на заплати и за февруари. Необходимата сума за заплатите за трите месеца е 4,5 млн. лв.. Въпреки нашите апели за полагане на старания и незабавно предприемане на действителни дейности за опазване на трайните ни работни места, до момента нищо не е направено ", показват от шуменската пътностроителна компания.

Оттам допълват, че многократните опити за връзка с представители на страната за изясняване на проблема са останали безуспешни .

Планирани са и протестни дейности на работещите в "Автомагистрали - Черно море " в София на 22 март. От компанията заявяват категорично, че синдикалните дейности на работещите нямат политически темперамент, а се борят само за правото си на труд и възнаграждение.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР