Съкращението на торите в здравеопазването е довело до шокиращо неравенство

...
Съкращението на торите в здравеопазването е довело до шокиращо неравенство
Коментари Харесай

„Удивителни“ разлики в смъртността от рак по райони, картографирани с най-силно засегнатите бедни

Съкращението на торите в опазването на здравето е довело до шокиращо неравноправие в смъртните случаи от рак в Обединеното кралство, настояват специалисти.

Проучване откри, че хора в по-бедните региони е по-вероятно да умрат от заболяването, в сравнение с тези, живеещи в по-богатите места.

Ярките числа демонстрират разделяне сред север и юг в предстоящата дълготрайност на живота. Най-големите разлики бяха при раковите болести, при които рисковете могат да бъдат понижени с промени в метода на живот, като да вземем за пример отричане от тютюнопушенето, и при които е разполагаем скрининг.

Това провокира апели за възобновяване на отстранените схеми за ранна интервенция. Ръководителят на проучването професор Маджид Езати сподели: „ Това акцентира удивителното неравноправие в смъртните случаи от рак в разнообразни области на Англия. “

За дамите възможностите да умрат преди да навършат 80 варират от едно на 10 в Уестминстър, Централна Лондон, до един на всеки шест в Манчестър. Един на всеки осем мъже в Хар...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР