Съкращаването на производство на магнезий в Китай заплашва производствената дейност

...
Съкращаването на производство на магнезий в Китай заплашва производствената дейност
Коментари Харесай

Нова заплаха за редица индустрии и милиони работни места в Европа

Съкращаването на произвеждане на магнезий в Китай заплашва индустриалната активност на редица европейски предприятия, вследствие на което могат да пострадат милиони работни места. Такъв зов към управлението на Европейския съюз насочиха европейски индустриални организации, оповестява РИА Новости.

Към изказването се причислиха European Aluminium, Eurofer, ACEA, Eurometaux, industriAll Europe, ECCA, ESTAL, IMA, EUWA, EuroAlliages, CLEPA и Metals Packaging Europe. Те упорстват за неотложен отговор на идната рецесия, като предизвестяват, че запасите от магнезий в Европа могат да се изчерпят още през ноември, а това ще докара до голям брой проблеми.

Последиците ще бъдат усетени от хиляди предприятия, изключително тези, които създават и употребяват алуминий, чугун и стомана, а веригите за доставки ще бъдат нарушени. Автомобилната, строителната и опаковъчната промишленост ще бъдат изправени пред доста съществени провокации, акцентират създателите на апела.

Доставките на редкия метай в Европейски Съюз зависят съвсем напълно от Китай, който обезпечава към 90% от международния рандеман на суровината. В последно време обаче поради енергийната рецесия в КНР снабдяването с магнезий е мощно лимитирано откакто китайското държавно управление бе насила да затвори 35 от общо 50 предприятия за рандеман на метала в страната.

Кризата с обезпечаването на магнезий ще нанесе нов, още по-сериозен удар върху автомобилната промишленост, предсказаха по-рано през тази седмица експерти. Металът е жизненоважен за производството на редица разнообразни автомобилни съставни елементи. Неговата сплав с алуминия е необятно публикувана и се употребява във всичко - от резервоари за гориво до рамки на седалките и алуминиеви джанти.

 Първите признаци за задаващ се всеобщ недостиг на суровината това се появиха още през август, когато управляващите в най-многолюдната страна на света започнаха да съкращават производствени мощности с ангажимента, че ограниченията са краткотрайни и ще бъдат в действие до края на годината.

Затварянето на фабриките и спадът в производството, изцяло естествено, доведоха до увеличение на цената. Анализаторите показват, че през септември звук магнезий към този момент коства сред 6207 и 6983 $, което е с 36% повече от август. Очакванията са през този месец цената на метала да скочи още.

Намаляването на доставките на магнезий в композиция с дефицита на микрочипове ще сложи редица индустриални производства пред още по-сериозни изпитания в началото на идната година, когато запасите на производителите се изчерпят изцяло. Включително и в Европа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР