Сакраменто с Александър Везенков в състава си се върна на

...
Сакраменто с Александър Везенков в състава си се върна на
Коментари Харесай

Сакраменто нанесе загуба на шампиона Денвър, Александър Везенков с 4 точки и 3 борби

Сакраменто с Александър Везенков в състава си се върна на победния път в Националната баскетболна асоциация. На собствен терен в „ Голдън 1 Сентър “ отборът съкруши първенеца Денвър със 123:117. Двата тима изиграха доста оспорван дуел, в който въпреки домакините да водеха през множеството време, противникът им бе доста покрай обрата в края.

Везенков получи общо 14 игрови минути, в който вкара общо 4 точки, като бе 1/3 при стрелбата от игра и от фала, като овладя също 3 битки и направи 1 неточност.

Победата бе 11-а за Сакраменто, който има и 7 загуби, до момента в който изигралият втори мач в границите на 24 часа и намиращ се в серия от четири следващи победи преди този момент отбор на Денвър е с баланс 14-7.

Следващият мач на Везенков и компания е на 5 декември от 5:00 сутринта българско време вкъщи против Ню Орлиънс в четвъртфинал от новия шампионат в НБА.

Контузии оставиха отвън състава на „ кралете “ Алекс Лен и Дейвиън Мичъл, само че в игра за Сакраменто се завърна Кийгън Мъри. Това разреши игра за Сакраменто се завърна Кийгън Мъри, а това разреши на Майк Браун да заложи на класическата си стартова петица, която включва още Ди‘Арън Фокс, Кевин Хъртър, Харисън Барнс и Домантас Сабонис. Майк Малоун пък не можеше да разчита на една от основните си фигури – Джамал Мъри, като отвън състава поради травма остана и Влатко Чанчар, а титуляри започнаха Реджи Джаксън, Кентавиъс Колдуел-Пол, Майкъл Портър, Арън Гордън и Никола Йокич.

Гостите взеха леко преимущество при започване на срещата, а Александър Везенков се появи за първи път три минути преди края на първата част при 20:16 за противника. Воден от вкаралия 16 точки единствено през първата четвърт Никола Йокич обаче, Денвър се откъсна с 8, само че основни тройки на Малик Монк понижиха за 25:30 след края на частта.

Българинът остана на паркета и при започване на втория интервал, а две минути по-късно точна негова тройка и първа пукотевица въобще в мача изравни за 32:32. Още в идната офанзива на „ кралете “ още веднъж той бе фаулиран при пукотевица от далечно разстояние, като нетипично за него, изпусна първите два опита, само че при третия докара и до цялостен поврат за тима му.

Сакраменто се възползва по най-хубавия метод и от отстъствието на Йокич, който седна на пейката малко преди края на първата част, и се откъсна с 42:34 след ужасно включване на Джавейл Макгий. Това принуди Малоун да вземе спиране и да върне сърбина на паркета, а близо пет минути преди края на полувремето Везенков също получи отмора. Домакините обаче продължиха да управляват играта и откакто на няколко пъти разликата става двуцифрена, на почивката те водеха с 64:50.



Малко след подновяването на играта Кийгън Мъри вкара 8 следващи точки, а задатъкът на Сакраменто последователно доближи до 17. Последва обаче спад в играта на отбора, а две минути преди края на третата част Майк Браун върна Везенков на терена при едвам 7 преднина за тима му – 81:74. Йокич и Уотсън на два пъти доближаваха Денвър единствено на 5, само че след точни стрелби на Монк и Фокс, преди решителната четвърт преднината на калифорнийския отбор още веднъж бе двуцифрена – 88:78.

Отново Монк откри резултата в заключителния интервал, само че серия от 7:0 за гостите за следващ път съкрати дистанцията. Последва предстоящо спиране за „ кралете “, малко след което Везенков още веднъж бе изваден, като повече не се появи в игра.



Тройка на Ди‘Арън Фокс още веднъж усили преднината на тима му – 98:87. Шампионите обаче не се предадоха и четири минути преди края Реджи Джаксън понижи за 105:108. Ситуацията за „ кралете “ се усложни и откакто Домантас Сабонис натрупа пето персонално нарушаване, а Йокич приближи тима му единствено на 2. Фокс върна един панер, след което и двата тима пропуснаха куп благоприятни условия да се разпишат, преди тройка на Монк да откъсне Сакраменто напред със 117:110 при оставащи 71 секунди. Това се оказа и преломният миг в мача, като до края отборът съумя да удържи водачеството си под бурните викания на почитателите - light the beam или апел за запалването на лъча, символизиращ всяка победа на отбора в НБА.

По 26 точки за спечелилите означиха Ди‘Арън Фокс (16 асистенции) и Малик Монк, а Домантас Сабонис приключи със 17 точки, 15 битки и 7 асистенции.

За Денвър трипъл-дабъл направи Никола Йокич с 36 точки, 13 битки и 14 асистенции, до момента в който Реджи Джаксън се регистрира с 20 точки и 8 асистенции.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР