Сакраменто Кингс спечели по категоричен начин последния си мач от

...
Сакраменто Кингс спечели по категоричен начин последния си мач от
Коментари Харесай

Сакраменто с Везенков победи Портланд

Сакраменто Кингс завоюва по безапелационен метод последния си мач от постоянния сезон в НБА. " Кралете " разрушиха Портланд Трейл Блейзърс със 121:82 (30:18, 35:19, 34:21, 22:24) в своята " Гълдън 1 Сентър ". Участие в мача взе и Александър Везенков, който записа малко над 10 минути на терена, като не съумя да означи от общо двете си стрелби от игра, само че се регистрира с една битка и една открадната топка.

Този триумф обаче се оказа непълен за играчите на Майк Браун, с цел да се доберат до 8-ото място в Западната конференция и да създадат задачата си в плей-ин шампионата малко по-лесна. Отборът приключва на 9-ото място в крайното класиране след края на постоянния сезон и ще играе с Голдън Стейт Уориърс в борбата за място в плейофите.

Домакините започнаха мача по-силно и последователно трупаха преднина в резултата, като четири миунти преди края на първата част те към този момент водеха с двуцифрен резултат 23:11. Направи усещане обаче, че Ди`Арън Фокс напусна рано терена, сменен от Трей Лайлс, откакто почувства някакви болки в региона на рамото.

Портланд несъмнено изпитваше проблеми в офанзива и това разреши на Кингс да завоюват изрично първата четвърт с 30:18.

В началото на втората част домакините продължиха да играят доста настъпателно и вкараха осем безответни точки, с цел да поведат към този момент с 20 при 38:18. Другата добра вест бе завръщането в игра на Фокс, чиято травма очевидно не се оказа сериозна.

И в тази част не се случи нищо по-различно, а Сакраменто без особени старания наложи цялостна доминация на терена и на полувремето бе на косъм да води с 30 точки, само че една пукотевица не му стигна. Така частта приключи при 65:37.

За безпомощността на Портланд явен знак бе представянето на Далано Бантън, който пропусна първите си 12 опита от тройката. В същото време Сакраменто продължаваше да държи мача под надзор и в третата четвърт, като след нейния край към този момент водеше с 99:58.

В началото на последната четвърт Майк Браун най-сетне се реши да смени множеството си титуляри, а в игра се появи и Александър Везенков. Първата му по-запомняща се демонстрация бе една открадната топка в отбрана, а по-късно пресече и един пас. Впоследствие той пропусна две стрелби, само че пък хвана една битка, предава Спортал. 

В тази част и двата тима очевидно понижиха оборотите и просто доиграваха срещтата, която приключи при резултат 121:82 в интерес на Сакраменто, който приключва постоянния сезон с 46 победи и 36 загуби на 9-ата позиция на Запад. Портланд пък завършва с 21 триумфа и 61 провали на последната 15-а позиция в конференцията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР