Сакраменто Кингс продължава към финалната битка за участие в плейофите

...
Сакраменто Кингс продължава към финалната битка за участие в плейофите
Коментари Харесай

Сакраменто Кингс изигра знаменит мач и отстрани Голдън Стейт Уориърс в плей-ин турнира

Сакраменто Кингс продължава към финалната борба за присъединяване в плейофите в НБА. " Кралете " надиграха Голдън Стейт Уориърс със 118:94 в плей-ин шампионата.

Александър Везенков влезе в игра две минути преди края на дуела, когато всичко към този момент беше решено. Българинът имаше време за една пукотевица от тройката, която пропусна. Майк Браун не изневери на себе си и продължи да залага на ротация от едвам осем индивида съвсем до последно.

За Сакраменто и Везенков следва последна решителна крачка към плейофите, като в събота заран българско време те ще гостуват на Ню Орлиънс Пеликанс. Победителят ще си подсигурява конфликт с водача Оклахома на четвъртфиналите, до момента в който за изгубилия сезонът завършва.

NBA Play-In Tournament schedule update ️

The 118-94 victory over the Warriors keeps them in contention for the #8 seed in the West.

The Kings will face the on Friday, April 19 for a chance at the West's final playoff spot.
— NBA Communications (@NBAPR)

Двубоят стартира по-добре за „ кралете “, които рано дръпнаха в резултата и след първата четвърт водеха с 31:22 след 14 точки на Кийгън Мъри. Авансът на домакините доближи 16 през втория интервал, само че те разрешиха на Уориърс да се разиграе и на почивката „ воините “ понижиха за 50:54.

Разликата падна единствено на точка, само че Сакраменто още веднъж натрупа двуцифрена преднина по-късно и преди заключителния интервал водеше с 91:76. Голдън Стейт по този начин и не намираше отговор на играта на противника, а за разлика от доста предходни дуели през сезона, които им костваха и директното класиране в плейофите, този път домакините резервираха централизация до последно и завоюваха безапелационно.

Кийгън Мъри приключи с 32 точки (8 тройки) и 9 битки за спечелилите. Ди‘Арън Фокс записа 24 точки, а Домантас Сабонис записва следващ дабъл-дабъл, записвайки 16 точки, 12 битки и 7 асистенции.

За Уориърс Стеф Къри приключи с 22 точки, с по 16 завършиха Джонатан Куминга (7 борби) и Моузес Муди.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР