Сакраменто Кингс победи Вашингон Уизардс със 143:131 като домaкин и

...
Сакраменто Кингс победи Вашингон Уизардс със 143:131 като домaкин и
Коментари Харесай

Трета поредна победа за Сакраменто Кингс в НБА, Везенков се отчете с 8 точки за 11 минути игра


Сакраменто Кингс победи Вашингон Уизардс със 143:131 като домaкин и взе трети следващ триумф в НБА на Съединени американски щати и Канада. Александър Везенков изигра добър дуел, като прекара 11 минути на паркета, завършвайки с 8 точки. Родният национал вкара два от трите си опита за три точки. Той направи и рекордните за него в НБА 7 битки, а също така добави и 1 асистенция.

Вашингтон имаше преимущество в първата част. Везенков влезе в игра в края ѝ и вкара тройка с първата си пукотевица. Във втората четвърт Сакраменто направи добра серия, а на почивката водеше с 66:56. Разликата набъбна до 20 точки още при започване на третата част, а до края " кралете " поддържаха задатъка си. Везенков получи шансове за игра както в третата, по този начин и последната четвърт.

С максимален принос за триумфа на Сакраменто беше Домантас Сабонис, който приключи с трипъл-дабъл - 28 точки, 13 битки и 12 асистенции. Ди`Арън Фокс означи 30 точки, като направи 5 битки и 6 асистенции, а Кийгън Мъри вкара 25 пункта. За Вашингтон Джордан Пуул приключи с 28 точки.

С успеха Сакраменто се изкачи на четвърто място в Западната конференция с 16 триумфа и 9 загуби. Вашингтон пък продължава с неубедителното си показване и е 14-и на Изток. Следващият мач на " кралете " е домакинство против Бостън Селтикс в четвъртък от 5.00 ч. българско време. За Уизардс пък следва посещение на Портланд Трейл Блейзърс ден по-късно. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР