Сакраменто Кингс победи Лос Анджелис Лейкърс със 132:127 след продължение

...
Сакраменто Кингс победи Лос Анджелис Лейкърс със 132:127 след продължение
Коментари Харесай

Силен Везенков и Сакраменто победиха ЛА Лейкърс на Леброн

Сакраменто Кингс победи Лос Анджелис Лейкърс със 132:127 след продължение вкъщи, а българският баскетболист Александър Везенков записа 18 минути и 11 точки за трагичния триумф на своите. Везенков добави 4 битки, 1 асистенция и 1 чадър към солидното си показване.

Двубоят в Сакраменто беляза тъкмо 20 години от дебюта в НБА на звездата на Лейкърс ЛеБрон Джеймс, като любопитното е, че първият мач на Краля е точно в Сакраменто. На корта двата отбора направиха здрав конфликт, като домакините имаха преднина от 15 точки в средата на втората част, само че Лейкърс съумяха да се върнат в мача и даже поведоха с 5 в последната четвъртина, а Леброн вкара мача в продължение с панер 13 секунди преди края. В добавените пет минути Малик Монк бе над всички и наниза 12 точки за Кингс, с цел да донесе втория триумф на отбора през сезона.

Александър Везенков записа най-вече минути от началото на акцията, като прекара на корта общо 18:21 минути. Той осъществя четири стрелби от 10 опита, в това число 2/6 от тройката, като вкара и единственото си осъществяване от фал. Над всички за Кингс бе Де'Арън Фокс с 37 точки и 8 асистенции, Монк се включи с 22 точки от пейката, а Домантас Сабонис осъществя постоянния си дабъл-дабъл - 12 точки и 15 битки.

За Лейкърс Антъни Дейвис приключи с 30 точки и 16 битки, а Леброн Джеймс осъществя 27 точки, 15 битки и 8 асистенции.

За Сакраменто следва посещение на Голдън Стейт Уориърс в четвъртък сутринта (българско време).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР