Съкооператори монтираха бариера и превърнаха пространството пред блока си в

...
Съкооператори монтираха бариера и превърнаха пространството пред блока си в
Коментари Харесай

Живущи в столичен блок поставиха бариера към паркинга си

Съкооператори инсталираха преграда и трансфораха пространството пред блока си в частен паркинг. Новата облага даже била осветена от поп. Неочаквано обаче от общината настояли ползвателите да отрежат бариерата. Има и недоволни, които настояват, че общински терен е ограден за частни потребности. Те имат рекламация, че не могат да употребяват общинския паркинг.

Паркингът е прелестен, бариерата също, само че лимитира достъпа на тези, които работят наоколо. Сутрин ни се е случвало да обикаляме дълго време, с цел да намерим къде да паркираме. Писал съм на Столична община няколко пъти. След първия сигнал бариерата беше демонтирана. Но по-късно още веднъж беше върната, споделя Евгени Станев, който работи наоколо.

Живущите в блока споделят обаче, че са съсобственици и имат право на градеж. Те са безапелационни, че не желаят някой да паркира пред домовете им. Те подчертаха, че до мястото има задоволително градски превоз. И споделят, че преди рестриктивните мерки, колите са паркирали и в градинките и по този начин са ги разрушавали.

Основният претекст на хората е, че желаят да запазят пространството пред входовете си. Това е един от дребното обединени блокове, които поддържат сами пространството, садят цветя и желаят да запазят този собствен оазис. Паркингът обаче е и общинска благосъстоятелност и ще би трябвало още веднъж да демонтираме бариерата, изясни кметът на регион Сердика Тодор Кръстев.

Според него казусът се е появил след въвеждане на зелена зона в квартала. Оттогава доста хора са почнали да паркират в междублоковите пространства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР