Съжителството със съседи почти винаги води до неразбирателства, а ремонтите

...
Съжителството със съседи почти винаги води до неразбирателства, а ремонтите
Коментари Харесай

Мерки срещу нетърпими съседи: Кога и как да действате

Съжителството със съседи съвсем постоянно води до неразбирателства, а ремонтите са най-честият мотив за тях

Ако съседите неотдавна са почнали ремонт, вие се намирате в невъзможност – би трябвало да приемете, че шумът ще съпътства всекидневието ви. Молете се най-малко да са се обърнали към професионална компания кърти, чисти и извозва , освен това след консултация от специалист по строителството, с цел да не се стига до съществени провали и намеси в структурата на блока. Такива случаи за жал не са необичайност, а пострадалите могат да вземат ограничения, само че със забавяне и пред приключен факт.

Кога би трябвало да се намесите и да подадете тъжба против съседите си:
Къртене в часовете за отмора
Ако притежателите на близко разположения до вас апартамент са решили да се занимават с къртене в часовете, когато това е неразрешено, може да сигнализирате в полицията. Преди да пристъпите към крайната мярка, може да разговаряте персонално с нарушителите и да им обясните да заложат на почистване и транспортиране на отпадъците си, до момента в който трае почивката. Вероятността да срещнете схващане е дребна, по тази причина не се колебайте по-късно.
Замърсяване след ремонт
Можем да бъдем толерантни и да потърпим, до момента в който ремонтът тече и замърсяването проличава от етажа, стълбите, асансьора, входната площадка. Това не е изключително възможно, само че в случай че и след края на работата по обекта гледката е същата, причинителите подлежат на санкция. Вие преценете дали единствено да ги смъмрите на идващото заседание или да се оплачете публично в общината.
Нерегламентирано изхвърляне на строителни боклуци
Мястото им не е на битовата боклук, както чудесно знаят множеството жители, а изборът на компания, които спомага за кърти, чисти и извозва не е просто каприз.
Изоставени остарели мебели и движимости на етажа
По закон това е безусловно неразрешено, тъй като може да попречи на пожарникарите да се намесят при възможен всеобщ случай във входа. Не е належащо да се настройвате нападателно при първия видян случай, само че е желателно да е извършен диалог и да има съответната реакция. Не е ли налице такава скоро, надали може да имате упования за разрешаването на въпроса.
Купони и веселби късно
Редът е същият, както при повдигането на звук около сегашен ремонт.
Летяща торба с отпадък В огромните градове на България това „ събитие “ към момента е настоящо и наподобява не може да се изкорени изцяло. Предполагаме, че с такива съседи полемиките са изцяло непотребни – те едва ли биха си взели поука от вашия съвет. Не отлагайте и си потърсете правата, с цел да е мирна главата на всички, които се постанова да ги търпят.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР