"Съжалявам, просто съжалявам." Това заяви тази вечер в предаването "Алтернативата"

...
"Съжалявам, просто съжалявам." Това заяви тази вечер в предаването "Алтернативата"
Коментари Харесай

Бойко Рашков съжалявал за думите си за водещите на Би Ти Ви

"Съжалявам, просто скърбя. " Това съобщи довечера в предаването "Алтернативата " по TV1 служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков във връзка обстоятелството, че по-рано този ден си разреши да съобщи, че в случай че е на мястото на притежателя на Би Ти Ви, би отстранил водещите на утринния блок на малкия екран Биляна Гавазова и Златомир Йочев.
Първото медийно изявление на Рашков като министър на вътрешните работи беше този понеделник в утринния блок на Би Ти Ви, където водещите неведнъж го питаха за шефката на кабинета му - Елена Фичерова-Караиванова, и за какво толкоз бързо е направил някои кадрови смени. Още тогава Рашков сподели раздразнението си от метода на водене на двамата публицисти, а тази заран в ефира на БНР той остро подлага на критика държанието им в ефир и даже сподели, че в случай че е притежател на медията, би ги отстранил. Това докара и до разпространението на публична позиция на Би Ти Ви.
В "Алтернативата " довечера Рашков съобщи, че съжалява, само че остана все по този начин сериозен към двамата публицисти: "Аз от 30 години и повече контактувам с публицисти, с които съм в доста положителни връзки. Винаги съм се отнасял с почитание към тази специалност и постоянно съм подхождал доста отговорно, когато съм поканен да преглеждаме и развием избрана тематика, която е от моя подготвеност, само че сходно отношение, на каквото се натъкнах през вчерашния ден, в никакъв случай до момента не съм забелязвал и чувствал, това беше повече от обидно. "
Рашков заяви, че съгласно него във връзка с ръководителите на службите, които са в неплатен отпуск (председателят на Държавна организация "Разузнаване " Атанас Атанасов и ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев - б.а.) би трябвало да се стигне до "крайно решение ", тъй като те "само са посочили, че не заслужават постовете, които заемат ". Той счита и че би трябвало да се създадат промени в законодателството във връзка с активността на службите. "От служби, които са призвани да бдят за националната сигурност, те се грижат за себе си и за обособени политици, от които зависят. Досега те бяха в цялостната взаимозависимост на предходното държавно управление и съответно и персонално от неговия началник. Те се използваха и като бухалка, и като инструмент за репресии ", разяснява Бойко Рашков.
Според него службите биха могли да бъдат подчинени непосредствено на Народното събрание и "дори може те да са самостоятелни, само че да се регистрират годишно пред Народното събрание ". "Така ще може да се упражнява външен надзор върху тях, а въпреки това, ще се запази тяхната самостоятелност и няма да може по този начин жестоко да бъдат ръководени от който и да е политически началник, който е спечелил изборите. Може да се стигне и до други удачни решения ", разяснява Рашков.
Той насочи съществени рецензии и към ДАНС, и към прокуратурата и изрече мнение, че в ДАНС би трябвало да бъдат заменени освен "ръководните длъжностни лица ", само че и "други под тях ". Според него след излизането на фотосите, за които се счита, че са от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов, е трябвало да се направи претършуване в спалнята на премиера и да изследват данните от фотосите за кюлчетата, с цел да събере повече информация от тях.
"Нашата прокуратура е сходна на ДАНС, тя също би трябвало да бъде реформирана радикално, само че като се тръгне откъм главата. Нашата прокуратура беше превърната в политическо оръдие на изпълнителната власт, с което се суспендира конституцията, която вкарва правилото на самостоятелност на правосъдните органи ", разяснява още Рашков и изрази съмнение, че основният прокурор Иван Гешев няма да образува досъдебно произвеждане против Бойко Борисов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР