Съжалявам, че ще го кажа, но миналата година и на

...
Съжалявам, че ще го кажа, но миналата година и на
Коментари Харесай

Октай пред Фрог: Търси ли някой отговорност за престъпленията на социологическите агенции? ПП ще е първа

Съжалявам, че ще го кажа, само че предходната година и на изборите през юли и през ноември, даваха сред 5-10 % преднина на ГЕРБ. Това се отнася за всички социологически организации, без изключение. Тогава в медиите обществено опровергах техните резултати и споделих, че първо Има Такъв Народ ще е победител, а по-късно Политическа партия. 

От тогава до момента не чух те да се извинят на гласоподавателите, че са ги подвели  и са дали погрешни резултати.  И в този момент се запитвам - кой  лицензира тези социологически организации?!   Някой търси ли им отговорност за изборните закононарушения, които вършат? Дори нямат достолепие да излязат и да се извинят, когато не са познали резултатите. Или тези организации само биват употребявани в една или друга посока да вземат участие в предизборната акция с манипулативни данни! 

Сега на тези избори, първоначално бяха неуверени поради операциите от предходната година. Днес виждам една съгласувана офанзива, по какъв начин дават близо 10 % преднина на ГЕРБ. Като човек, който е правил доста избори, си върша следният извод  - самият факт, че дават едни и същи резултати в интерес на подмолните политически обединения, демонстрира, че те са координирани между тях и са изцяло манипулативни. 

 

Не зная и нямам информация в нито една европейска страна дали социологическите организации могат да излизат с данни ден преди изборите. Доколкото ми е известно даже в някои страни нямат право да излизат с изследвания. Или изследванията им би трябвало да излизат 10-15 дни преди датата на изборите. 

 

Ако през днешния ден бяха показали не ГЕРБ, а Политическа партия за лидер, представете си какъв писък щеше да има против тези данни. Защото Политическа партия не е групировка, която обслужва задкулисието. Това значи, че нашите организации са подвластни на задкулисието, което обслужва ГЕРБ и Движение за права и свободи. 

И забележете, някои от организациите си оставят малка врата, като споделят, че тези резултати могат да бъдат изменени, тъй като има 15-20 % гласоподаватели, които се двоумят дали да гласоподават за Политическа партия и могат да изравнят резултати и да изпреварят ГЕРБ. 

Моят опит, анализирайки изборната обстановка, демонстрира, че Политическа партия ще е първа политическа мощ и ще има 5-10 мандата повече, в сравнение с ГЕРБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР