Саид Ибраимов е все по-близо до завръщането си в Левски. 52-годишният

...
Саид Ибраимов е все по-близо до завръщането си в Левски.
52-годишният
Коментари Харесай

Левски чака Саид Ибраимов

Саид Ибраимов е все по-близо до завръщането си в Левски.

52-годишният експерт ще дойде на „ Герена “ след края на уговорките му с Астана.

Те ще приключат в края на октомври, когато ще се изиграе последният кръг от казахстанското състезание.

В момента осем кръга преди края на шампионата отборът му заема третата позиция в класирането с девет точки по-малко от водача Ордабаси и с една пасив от втория Актобе.

До декември на Астана предстоят мачове и в груповата фаза на Лигата на конференциите, където е в група с Динамо Загреб, Виктория Пилзен и Балкани.

Отборът на Ибраимов отпадна в третия квалификационен кръг на Лига Европа от българския първенец Лудогорец, отстранен с общ резултат 3:6.

Ако Астана бе влезнал в груповата фаза на Шампионската лига, то българинът щеше да остане до Нова година в клуба, само че отборът отпадна от Динамо Загреб в пресявките и в този момент той ще стартира работа в Левски преди този момент.

За неговото завръщане приказва и треньорът на сините при представянето си.

Тогава той сподели: „ Поканил съм Саид Ибраимов и се надявам в най-скоро време да се включи в нашия екип “.

Ибраимов бе част от екипа на Станимир Стоилов още по време на първия му престой на „ Герена “.

Той бе основен скаут. След това работи с него в Литекс, Ботев Пловдив и казахстанския Астана.

Той обаче не се завърна в екипа на напусналия през април ментор, когато стартира вторият му интервал в клуба през есента на 2021 година.

Саид Ибраимов продължи тогава работата си като асистент в казахстанския Тобол, а по-късно стана и подобен в Астана. Сега обаче ще се завърне в Левски в нова роля.

Той ще е покрай тима и от време на време ще оказва помощ за тренировките, като се счита, че спортно-техническата власт ще попадне в неговите ръце. Той ще носи и отговорността за селекцията на отбора.

По негова рекомендация сините привлякоха Хасими Фадига и Дарлан през лятото, като до края на трансферния прозорец нямаше повече нови и на „ Герена “ в този момент могат да идват само свободни сътрудници, само че за момента не наподобява да има нови имена в отбора.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР