Съгласно Закона за закрила на детето всеки човек, на когото

...
Съгласно Закона за закрила на детето всеки човек, на когото
Коментари Харесай

При тормоз над дете звънете на телефон 116 111

Съгласно Закона за протекция на детето всеки човек, на който стане известно, че дете се нуждае от протекция, е задължен неотложно да уведоми дирекция „ Социално подкрепяне “, Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) или Министерството на вътрешните работи (МВР). Същото обвързване има и всяко лице, на което това е станало известно по отношение на упражняваната от него специалност или активност, даже и в случай че то е обвързано с професионална загадка, оповестяват от МТСП.

Най-бързата опция за подаване на сигнал е посредством позвъняване на Националната телефонна линия за деца 116 111. Тя работи непрекъснато, без почивен ден и е безвъзмездна. Освен да подаде информация за дете в риск по нея, всеки жител може да получи и консултация и психическа поддръжка. Телефонната линия има построена връзка с Националната система за незабавни повиквания 112, отделите „ Закрила на детето “ към Агенцията за обществено подкрепяне в цяла България, районните ръководства на Министерство на вътрешните работи, районните ръководства на образованието към Министерството на образованието и науката. При подаване на сигнал за дете в риск операторите на телефон 116 111 неотложно сезират органите за протекция на детето за изследване и предприемане на ограничения и дейности за отбрана.

Сигнал за дете в риск може да се подаде и на формалната е-поща на ДАЗД: [email protected], както и на уеб страницата на Агенцията посредством бутона „ Подай сигнал “. Всеки жител може да подаде информация и да бъде съветван и на място в Държавната организация за протекция на детето и Агенцията за обществено подкрепяне в София и в районните им структури.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР