Съгласно условията на споразумението, което сложи край на метежа, Пригожин

...
Съгласно условията на споразумението, което сложи край на метежа, Пригожин
Коментари Харесай

Kъде се покри Пригожин? Кремъл нищо не знаели frognews.bg

Съгласно изискванията на съглашението, което постави завършек на метежа, Пригожин получи позволение да се реалокира в Беларус, а на бойците му беше дадена опция да се причислят към постоянните въоръжени сили на Русия или да отидат в прилежащата страна дружно с него.

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи на постоянния си ежедневен брифинг, че съглашението за преустановяване на протеста се извършва и че президентът Владимир Путин постоянно държи на думата си. Той сподели, че не знае какъв брой бойци на " Вагнер " ще подпишат контракти с министерството на защитата след договорката.

 

Песков съобщи също, че не е склонен с " псевдоспециалистите ", съгласно които метежъг през уикенда е раздрусал позицията на президента Владимир Путин. 

 

За момента няма предпоставки за мирни договаряния сред Русия и Украйна, сподели още представителят на Кремъл.

 

Той съобщи това в коментар на изказванията на немски медии, че такива диалози може да стартират идващия месец.

 

Москва е казвала, че при възможни мирни договаряния би трябвало да се вземат поради " новите действителности ", като имаше поради, че Киев би трябвало да признае оповестената през септември анексия от Русия на четири украински области. Украйна и Западът обаче отхвърлят това изискване. Киев съобщи, че няма да договаря с Москва, до момента в който и последният съветски боец не напусне Украйна, отбелязва Ройтерс.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР