Съгласно условията на сделката, която сложи край на бунта през

...
Съгласно условията на сделката, която сложи край на бунта през
Коментари Харесай

Кремъл все още не знае къде е Пригожин

Съгласно изискванията на договорката, която постави завършек на протеста през уикенда, на Пригожин трябваше да бъде позволено да замине за Беларус, а бойците му получиха късмет да се причислят към постоянните въоръжени сили на Русия или да отидат в Беларус с него.

Ройтерс оповестява, че представителят на Кремъл Дмитрий Песков увери, че договорката за преустановяване на протеста се извършва и че президентът Владимир Путин постоянно е държал на думата си. Той сподели, представен от Reuters, че не знае какъв брой бойци на „ Вагнер “ ще подпишат контракти с Министерството на защитата след договорката.

Кремъл сподели, че във вторник Путин ще се обърне към членове на съветските военни елементи, Националната армия, силите за сигурност и други, които помогнаха за поддържането на реда по време на съботния протест на наемни бойци.

По-рано беше обявено, че аероплан, обвързван с Пригожин, е кацнал покрай Минск в Беларус. Но по думите на Песков, Кремъл няма никаква концепция къде се намира водачът на „ Вагнер “.

В тирада по-рано през днешния ден в столицата на Беларус, водачът Александър Лукашенко сподели, че е било „ мъчително “ да гледа събитията в Русия и че е сложил беларуските войски и полиция в цялостна бойна подготвеност по време на рецесията

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР