Съгласно разпоредбите на Наредба №Н-19 от 02.12.2008 г., право на

...
Съгласно разпоредбите на Наредба №Н-19 от 02.12.2008 г., право на
Коментари Харесай

Безплатни винетки за колата дават при тези условия

Съгласно наредбите на Наредба №Н-19 от 02.12.2008 година, право на освобождение от възнаграждение на винетна такса имат лицата с 50 и над 50% понижена продуктивност или тип и степен на увреждане и лица или фамилии, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не по-късно от 20-годишна възраст, написа Плевен за Плевен.

Тези групи хора имат право на освобождение от възнаграждение на една годишна винетна такса, за един личен автомобил или подобен на брачен партньор или брачна половинка, с размер на мотора до 2000 куб. см и мощ до 160 к. с. Годишната електронна винетка е с годност за период от една година, считано от датата на издаването й.

Лицата, които имат право на безвъзмездна винетка, би трябвало да подадат заявление-декларация в дирекция „ Социално подкрепяне “ по сегашен адрес.

Към заявление-декларацията се ползва само копие от пълномощното в случаите на подаване посредством упълномощено лице. Не се изисква използването на копие от застрахователната лавица за подписана застраховка „ Гражданска отговорност “, удостоверение за регистрация на моторното транспортно средство или експертните решения на ТЕЛК или НЕЛК.

Проверка на заявените от лицата данни за тези документи се прави по длъжностен път.

Дирекциите „ Социално подкрепяне “ обработват документите в 7-дневен период. Агенцията за обществено подкрепяне изпраща ежедневно обработените поръчки на Агенция „ Пътна инфраструктура “, която издава е-винетката в границите на идващия работен ден.

За облекчение на жителите е обезпечена опция за инспекция на валидността на издадените електронни винетки след практикуване правото по реда на Наредбата, която инспекция се реализира на уеб страницата на Агенция за обществено подкрепяне в меню „ Проверка за издадена електронна винетка “.

За интервала от 01.12.2023 година до 03.01.2024 година в Дирекции „ Социално подкрепяне “ на територията на област Плевен са постъпили общо 1362 заявления-декларации за разпределяне на едногодишни електронни винетки, от които 1337 са отпуснати, в развой на обработка са 22 заявления-декларации, а 3 са отказани.

За миналата година, интервала от м. Януари до м. Декември 2023 година на територията на област Плевен постъпилите заявки – заявления за разпределяне на едногодишна електронна винетка са били 10 558, от които отказани са 47.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР