Съгласно нашите закони, който и да бъде назначен, трябва да

...
Съгласно нашите закони, който и да бъде назначен, трябва да
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Съгласно законите ни, който и да бъде назначен в службите, трябва да бъде проучен за надеждност, включително и от партньорите ни от НАТО

" Съгласно нашите закони, който и да бъде назначен, би трябвало да бъде изследван за надеждност, в това число и от сътрудниците ни от НАТО. Аз не мога да схвана тук защо национално изменничество става въпрос ", съобщи съпредседателя на Демократична България ген. Атанас Атанасов, след връчването на втория мандат от страна на президента.

Атанасов добави още, че съгласно нашите закони, в случай че едно лице, заеме висша управителна служба в службите за сигурност и в него нямат доверие нашите партньорски служби, той няма да получава надеждна информация.

Съпредседателят на Политическа партия Асен Василев добави, че службите са български и не служат на никакви непознати посолства.

На въпрос какво е имал поради с думите от записа " службите са синхронизирани с посолството ", той сподели: " Точно това, което изясни ген. Атанасов. Службите са български. За да могат да получават информация, в тях би трябвало да има доверие и това доверие да е на нашите сътрудници ".

Допълни, че законопроектите за службите са били импортирани в предходното Народно събрание, които да уредят по този начин, че службите да могат да бъдат гласувани от Народно събрание, а не да се дефинират от премиера или президента, еднолично.

" Това нещо е извънредно значимо, с цел да може службите да са в действителност на България, а не да служат на ползите на един или няколко индивида. Не служат на никакви непознати посолства. Службите са български. За да могат да получават информация, в тях би трябвало да има доверие и това доверие да е на нашите сътрудници ", сподели той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР