„Съгласно нашата програма за опростяване на системата на ДДС, ние

...
„Съгласно нашата програма за опростяване на системата на ДДС, ние
Коментари Харесай

Хранителните продукти в Турция поевтиняват със 7 на сто

„ Съгласно нашата стратегия за опростяване на системата на Данък добавена стойност, ние понижаваме налог добавена стойност върху главните хранителни артикули от 8% на 1% “. Това разгласи президентът на Турция Ердоган във видеообръщение.

Промяната ще важи за съществени артикули като брашно, ориз, тестени произведения, месо, риба, чай, кафе, вода, мляко и млечни артикули, сирене, яйца, масла, захар, плодове, зеленчуци, ядки, бобови растения и други

„ Борбата с инфлацията изисква цялостна решителност, религия и жертва “, акцентира Ердоган, като сподели, че държавното управление подхваща стъпките, които е заречен за тази цел.

Новият ход съставлява 7% отстъпка за питателните артикули, сподели той.

Заявявайки, че продуктите с понижен Данък добавена стойност до 1% ще имат забележителна тежест в инфлационната кошница, Ердоган уточни, че намаляването на налозите значи ще се понижи и инфлацията в страната.

В Турция беше записано 48,69% нарастване на потребителските цени през януари, разгласи статистическия институт на страната.

Централната банка на страната преразгледа инфлационната прогноза за 2022. Очаква се годишната инфлация да доближи 23,2% до края на 2022 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР