Съгласно чл.60, ал.1 от Изборния кодекс областният управител на област

...
Съгласно чл.60, ал.1 от Изборния кодекс областният управител на област
Коментари Харесай

Във Враца постигнаха съгласие за част от ръководството на РИК за предстоящите избори

Съгласно чл.60, ал.1 от Изборния кодекс регионалният шеф на област Враца Георги Митов организира съвещания за установяване състава на Районна изборна комисия – Враца, за осъществяване избори за народни представители на 2 април 2023 година На консултациите участваха упълномощени представители на парламентарно показаните партии и обединения в 48-то Народно заседание, както и заместител регионалният шеф Милчо Стефанов.

Областният шеф Георги Митов насочи одобрение към присъстващите и срещна участниците с решението на Централната изборна комисия от 2 февруари, от което излиза наяве, че съставът на РИК – Враца наброява 13 членове, в това число ръководител, двама заместник-председатели и секретар.



Уточнено бе, че разпределението им по квоти е надлежно: за коалиция „ ГЕРБ-СДС “ – 4 членове; за коалиция „ Продължаваме промяната “ – 3 членове; за партия „ Движение за права и свободи ” – 2 членове; за партия „ Възраждане “ – 1 член; за коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” – 1 член; за коалиция „ Демократична България – обединяване “ – 1 член; за коалиция „ Български напредък “ – 1 член.

Участниците в срещата направиха своите оферти за членове на РИК – Враца, съпроводени с нужните документи.

В дух на диалогичност, по време на консултациите, политическите обединения реализираха единодушие за ръководител на РИК – Враца да бъде избранаЛора Младенова- правист, препоръчана от коалиция ГЕРБ- Съюз на демократичните сили.

Подкрепено бе и настояването за заместник-председателите на РИК – Враца, Светлана Георгиева – препоръчана от Коалиция „ Продължаваме Промяната “ и Георги Петров от Политическа партия „ Възраждане “. Съгласие не бе реализирано за длъжността секретар за която постъпиха две оферти от Политическа партия Движение за права и свободи и от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “.

Областният шеф благодари на представителите на политическите обединения за направените оферти и закри консултациите. Георги Митов съобщи, че всички подадени оферти и подписания протокол от извършената консултация ще бъдат изпратени до ЦИК в законоустановения период за дефинитивно решение за състава на РИК – Враца.

Предвид непостигнатото единодушие за секретар на РИК, следва окончателното решение за този пост да бъде взето от ЦИК, след което със свое решение ЦИК ще назначи състава на РИК – Враца за идните парламентарни избори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР