Съгласни сме, че най-лесно е да се хвърли всичко в

...
Съгласни сме, че най-лесно е да се хвърли всичко в
Коментари Харесай

6 неща, които никога не трябва да перете в пералнята

Съгласни сме, че най-лесно е да се хвърли всичко в пералнята и да свърши останалите неща. Единственото нещо, което би трябвало да извършите, е да изберете програмата и сортирате облеклата по цветове. Нещата обаче не са толкоз елементарно. Има някои облекла и платове, които е добре да ги изперете на ръка, с цел да не ги увредите. А кои са тези неща, ще разберете в идващите редове. 
Дрехи с разнообразни украшения и пайети
 Как да разберете дали пералнята ви в действителност почиства облеклата? Как да разберете дали пералнята ви в действителност почиства облеклата?
Пералня, която не си прави добре работата, води до вмирисани и неприятни на досег облекла. „ Упадъкът ” им обаче не постоянно е оч...
Дрехи, които имат пайети, обшивки и други релефни детайли,  е добре да бъдат изпирани на ръка, без да се усукват или изстискват. Това може да ги повреди и съсипе, а от своя страна да обезличи и самата дреха, както и резултата, който има. Ако въпреки всичко желаете да ги изперете в пералнята, то сложете ги в специфична торбичка за пране и изключете центрофугата. 
Възглавници, които имат мемори пяна
Мемори пяната е характерен неестествен материал, който след приложимост възстановява формата си. При машинно пране обаче може да се наруши нейната форма и тази функционалност, която я връща. Това на процедура прави възглавницата неизползваема. 
Текстил с полепнали запалими неща
Ако желаете да изперете работни облекла, по които са полепнали запалими субстанции, като бензин, масло, алкохол или друго запалимо вещество, то него правете в пералнята. Преди да го извършите, изперете ги на ръка с обезмаслител. Чак по-късно можете да ги пуснете в пералнята. 
 Грешките, с които всяка стопанка унищожава освен пералнята, само че и облеклата Грешките, с които всяка стопанка унищожава освен пералнята, само че и облеклата
Често домакините позволяват непоправими неточности при пране в перална машина, за които даже не си дават сметка. И в тази ситуация те се отразяват н...
Маратонки за бягане
Да, доста хора перат обувките си в пералнята.  Това обаче може да не е изключително уместно за маратонките за бягане, изключително тези, които са на скъпа марка. Те могат да се повредят, да станат неизползваеми и в последна сметка даже да ви навредят. Можете обаче умерено да пуснете елементарни обувки или кецове.
Дантелата
Тя също спада към деликатната материя, която не е добре да се усуква и изстисква. Можете да перете дантелените облекла, спалното долни дрехи и други деликатни материи на най-леката стратегия, като още веднъж изключите центрофугата. 
Подложки за баня и дребни килимчета
 Ето по кое време и по какъв начин би трябвало да почиствате пералнята си Ето по кое време и по какъв начин би трябвало да почиствате пералнята си
Пералнята е жизненоважен, само че капризен асистент. За да избегнете повредата ѝ, би трябвало единствено да следите твърдостта на водата и качеството...
От долната си страна имат нишки, които им оказват помощ да се захванат за пода. В пералнята те елементарно се уреждат и най-после няма да можете да ги поставите устойчиво на пода. Можете да ги изперете на ръка с душ и четка, само че не и да ги пускате на машинно пране. Друг вид е да ги дадете на компания или автомивка. Там ще откриете пакетни цени за дребни килимчета и цената няма да бъде като за един огромен килим.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР