Съгласихме се след среща с браншовата асоциация на представителите на

...
Съгласихме се след среща с браншовата асоциация на представителите на
Коментари Харесай

Барове и дискотеки отново отварят, но при строги мерки


Съгласихме се след среща с браншовата асоциация на представителите на заведенията у нас да бъде позволено действието на нощните заведения при претовареност навън и закрито не повече от 1 човек на кв. м и при спазването на всички противоепидемични ограничения за стерилизация и отдалеченост. От браншовата асоциация са подготвили инструкции за тези ограничения, които ще бъдат качени на уеб страницата на здравното министерство.

Това съобщи на брифинг представител на Министерството на здравеопазването, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На срещата в здравното министерство са дискутирали въвеждане още веднъж на събития вид сватби, групови събирания, фамилни събития и провеждането им при съблюдаване на одобрените ограничения – отдалеченост от 1.5 метра и съблюдаване на всички правила за стерилизация и физическа и обществена отдалеченост. Представителят на министерството съобщи, че при настъпване на смяна в индикаторите, всички последващи промени ще се вършат при условия на координиране и разискване с браншовата асоциация.

Това, което целим е да следим всекидневно обстановката в страната. Ангажиментът, който поеха хората от асоциацията беше, че всички визити и действия, които се позволяват ще бъдат проведени при непоколебим надзор от тяхна и от наша страна, добави представителят на Министерство на здравеопазването.

Нашият отрасъл е единственият, който е затворен със заповед на министъра. Изготвихме ограничения, представихме ги и нашите заведения, в които са вложени доста пари, не са разплодник на болест, съблюдават се доста ограничения. В момента по улиците повече хора се събират без да се съблюдават ограниченията, обявиха от браншовата асоциация и прибавиха, че над 50 000 души са си изгубили работата, по-късно са работили 3 месеца и още веднъж са си я изгубили. От асоциацията са уверени, че е безвредно да се посещават нощните заведения в този вид, който в този момент е квалифициран.

Заповедта за отваряне то на нощните заведения влиза в действие от на следващия ден. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР