Съгласих се да се кандидатирам за народен представител, защото ми

...
Съгласих се да се кандидатирам за народен представител, защото ми
Коментари Харесай

Кандидат-депутатът д-р Симидчиев обяви защо ще влиза в политиката

 Съгласих се да се кандидатирам за депутат, тъй като ми споделиха, ме няма да съм привързан с партия и ще мога да върша това, което върша до момента. През последната година най-вече приказвах през медиите, само че без необикновен триумф. Затова се надявам в Народното събрание професионалното говорене и медицинският разсъдък да влеят нов тласък за консенсус. Това сподели в студиото на " Още от деня " пулмологът доктор Александър Симидчиев, а към този момент и кандидат-депутат.

" Наистина доста желая да стана катализатор на консенсус, тъй като опазването на здравето не е мандатност. То не може да се оправи за 4 години, само че може да се оправи за доста по-дълъг интервал - т.е. не може една или друга партия да оправи опазването на здравето, това може да стане въз основата на консенсус - с дребни тухлички да градим общото, това да продължава, с цел да имаме обща тактика и политика в опазването на здравето, което надвишава мандатността на един парламент ", подчертава той.

" Ние би трябвало да подхождаме към вируса с всичко, което знаем за него. Със сигурност за една година научихме доста за този вирус и няма нищо общо с това, което знаехме първоначално. Със сигурност имунизацията у нас можеше да бъде подредена доста по-добре. Според мен " зелените коридори " за имунизация бяха неточност. Не трябваше да прескачаме имунизационния проект.

Така хора, които чакаха и имаха потребност от ваксини, не съумяха да ги получат. Факт е, че една ваксина се създава доста мъчно. Не знам дали хората знаят, само че в света има 100 страни, които не са получили нито една ваксина. Ние тук в Европа сме щастливци в това отношение. Никога не съм давал съвет някой да нес е имунизира. Винаги съм казвал на всеки, който е подобаващ за имунизиране, да го направи оптимално бързо и с това, което е налично сега, тъй като този вирус провокира доста и разнообразни тежки промени в нашето тяло ", приключи пулмологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР