Съгласие по политики между първите две коалиции дава хоризонт за

...
Съгласие по политики между първите две коалиции дава хоризонт за
Коментари Харесай

След избора на председател на НС: Президентът започва консултации с парламентарните групи

Съгласие по политики сред първите две обединения дава небосвод за работа на новия 49-ти парламент, даже да не се откри поддръжка за държавно управление.

Президентът този път даде поръчка, че няма да забави процедурите . След избора на ръководител, периодите към този момент ще са в ръцете на президента.

Първа стъпка – Радев ще предложения на съвещания парламентарните групи, само че те би трябвало да бъдат показани от определения за ръководител. Колко време ще бъдат консултациите взема решение президентът, също така може да направи втори и трети кръг .

Сигурни периоди идват след връчването на първия мандат – 7 дни, в които номинираният за министър председател от най-голямата група предлага структурата и състава на кабинет . Ако няма триумф, може още веднъж да има съвещания или непосредствено президентът да премине към втори изследователски мандат, който отива при втората по величина партия .

Ако и вторият опит е несполучлив то тогава президентът в седемдневен период би трябвало да дефинира на коя партия ще даде третия. При крах, то най-близката допустима дата за избори е в края на юли.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР