Сагата Винеткагейт“ продължава. Две справки от Имотния регистър показват как

...
Сагата Винеткагейт“ продължава. Две справки от Имотния регистър показват как
Коментари Харесай

Сагата „Винеткагейт“ продължава: Как е подготвена продажбата на евтиния апартамен за Даниел Лорер?

Сагата „ Винеткагейт “ продължава. Две информации от Имотния указател демонстрират по какъв начин е готова продажбата на парцела на ул. “Чаталджа “ за Даниел Лорер.

SafeNews разгласява поста на BIRD без редакторска интервенция:

1. 2019 година компанията СТВ Консълтинг и #АсенВасилев като взаимен дебитор теглят заем от 2.6 милиона лева за придобиване на парцела на Чаталджа против 1,8 милиона лева и останалите 800 000 лева за реконструирането му. Ипотекирани са поземленият парцел и постройката.

2. 2021 година 28 април. Фирмата СТВ Консълтинг тегли различен заем за 2.9 млн. лева, като Асен Василев към този момент не се явява взаимен дебитор. Към тази дата той още не е напуснал компанията. Това ще стане на 13 май. Забележително е, че в ипотекираните парцели липсва офисът, който ще бъде продаден на Лорер година по-късно за 351,000 лева Така този парцел остава чист откъм тежести, както означи публикацията на Полина Паунова в Капитал.

В по-ранен коментар, който SafeNews разгласява без редакторска интервенция, Полина Паунова добави картинката:

Понеже нали нямало проблеми с тая работа на „ Чаталджа “, ето още малко обстоятелства, по които „ ня-ма проблеми “:

1. Кредиторът-американски жител, предявил иск за 5 млн. употребява същия юрист, който компанията, която не е на Асен Василев. Адвокатката внезапно спря да желае да приказва по телефона, когато ѝ се обадих да я запитвам за какво е по този начин. Исках да я запитвам и дали това не е познатата скица, в която доближен на обещано сдружение завежда иск, с цел да се подреди на масата на несъстоятелността преди другите кредитори, само че нейсе. Затвори госпожата.

2. Според профила на господин Бретшнайдер в LinkedIn той работи в СТВ Консълтинг от 2020 г до през днешния ден. И това желаех да изясня с адвокатката, само че както споделих – не пожела да приказва, макар че клиентът ѝ би следвало да има интерес от гласност, с цел да бъде почетен искът му вероятно.

3. Обадих се на господин Лорер, с цел да го запитвам по какъв начин толкоз на ниска цена си е купил жилището в „ централата на Промяната “. Човекът сподели, че ще отговори по-късно. Никога не подвигна повече телефона си

4. Обадих се на притежателя и представляващ сдружението (дето в миналото е било на Асен Василев)- Марио Сотиров да го запитвам по какъв начин е формирал цената, на която е продал на господин Лорер. Човекът сподели „ Не мога да ви дава отговор на този въпрос “. Бъхъ? Е, по какъв начин да не може, нали той е притежател и продавач – по какъв начин я е формирал тая цена? Уви, в никакъв случай повече не подвигна телефона.

5. Изпратих въпроси на Асен Василев, включително за какво по този начин общително МФ се е съобразило със мнението на Ст. Арнаудова (която година по-късно купува от бившето му сдружение парцел за великодушна сума), да бъде изключена на процедура компанията ѝ от обсега на Закон за обществените поръчки. Отговор няма.
Еми… готово е. И е хубаво.

Впрочем, малко са платили от Политическа партия на американските лобисти.

Още вести четете в категорията България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР