Сагата със заличаването на пешеходната пътека на бул. Христо Ботев“

...
Сагата със заличаването на пешеходната пътека на бул. Христо Ботев“
Коментари Харесай

Пловдивчани си искат заличената пешеходна пътека, ОКТ: Проблемът е на дневен ред, комисия ще заседава

Сагата със заличаването на пешеходната пътека на бул. „ Христо Ботев “ сред Денталния факултет на МУ и Централна гара продължава. Живеещите в региона са изцяло безсилни и търсят всевъзможни способи, с цел да намерят решение на казуса. По информация на TrafficNews те към този момент са входирали тъжба в Общината след несполучливите опити да решат казуса посредством КАТ и ОКТ.
Прочетете още
„ И в КАТ, и в ОКТ сме внесли събраните подписи дружно с протестно писмо, само че отговор няма. Едните са споделили, че би трябвало да мине през общинската сесия. Ние входирахме тъжба в Общината, само че не сме наясно дали е вкарано като точка за разглеждане. “, съобщи за медията ни пловдивчанка, живееща на мястото.

Тя добави, че е с малко дете и с цел да стигне по някакъв метод, до което и да е място, би трябвало да заобикаля и да пресича на пешеходната пътека на кръстовището на Денталния факултет, а след последния случай с блъснат пешеходец там, мястото напълно не е безвредно. Майка с бебе, която също живее в региона, изцяло отхвърля да излиза с количката, тъй като се опасява да минава през същото кръстовище още веднъж поради въпросния случай, който се случи доскоро повече от седмица. Приспособленията за колички на подлеза на Централна гара се оказват извънредно неловко.  

„ Искаме да се вземат ограничения. Отчаяни сме, търсим всячески способи, с цел да отворят пешеходната пътека “, споделя тя.



TrafficNews се свърза с шефа на ОКТ Георги Стоилов, който съобщи, че е наясно, че хората там са изпратили жалбите си до въпросните институции и увери, че напълно скоро ще бъде взето решение. Предстои експертен съвет да се събере.

„ Ще се събере експертен съвет на комисия и ще вземе решение. Има си подобен непрекъснат орган на кмета по закон, който заседава един път месечно, от време на време и два пъти, и този месец напълно скоро следва такава среща. Работим по жалбата, в дневния ред е. “, съобщи той.

Припомняме, че при започване на август месец стана ясно, че пешеходната пътека на бул. „ Христо Ботев и тази на бул. „ Шести септември “ малко след площад „ Шахбазян “ ще бъдат отстранени, тъй като се считат за „ евентуално рискови “. Тогава от ОКТ обявиха, че на тях се случват много произшествия, някои от които с съдбовен край. Предложението е било на КАТ, откъдето изрично са отказали на живеещите в региона да я отворят, макар че имаше събрана подписка.

От институциите настояват още, че пътят е с по три ленти в посока, което е рисково за пешеходците, само че в действителност това не е единствената такава пешеходна пътека. На бул. „ Пещерско шосе “ малко преди кръстовището за Прослав също има пешеходна пътека на четирилентов път, на която са се случвали произшествия с блъснати пешеходци.

Кръстовището на Денталния факултет на МУ също се оказва „ евентуално рисково “ за секване, защото неотдавна кола блъсна пешеходец, макар че на мястото има светофарна уредба, която да контролира придвижването.

Пешеходната пътека на бул. „ Санкт Петербург “ малко преди кръговото би следвало да се води „ евентуално рискова “, както и тази малко преди нея. Трафикът там е изкюлчително претрупан през целия ден и пресичането още веднъж основава причина за произшествия. Такава е и тази на бул. „ Освобождение “ преди мола.

Вместо да бъдат премахвани поради избрания темперамент, за пешеходните пътеки може да се измислят алтерантиви, които да не лимитират жителите и в това време да избавят човешки животи. Тук става въпрос за пешеходни светофари или повдигнати неравности.

Повече по тематиката четете тук:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР