Сагата със сградата Златен век продължава. От инициативния комитет Лозенец

...
Сагата със сградата Златен век продължава. От инициативния комитет Лозенец
Коментари Харесай

Сагата Златен век продължава: От инициативен комитет Лозенец настояват за събаряне на небостъргача

Сагата със постройката " Златен век " продължава. От инициативния комитет " Лозенец " упорстват за срутване на небостъргача, откакто преди дни Върховният административен съд отхвърли да прегледа иск на компанията " Артекс ", че градежът е позволен. Аргументът е, че с това би трябвало да се занимават други институции. Фирмата-строител излезе с позиция, че отхвърлянето на желае им не значи, че разрешителното за градеж, което е с годност до 2024 година, към този момент няма тежест.

Кметът на региона и представителите на инициативния комитет Лозенец се обърнаха към институциите, откакто съдът отхвърли да се занима с проблема. Те упорстват за бързи и координирани дейности, които да решат ориста на небостъргача.

" Това, което би трябвало да се случи или да се сформира акт, което би трябвало да стане със подпомагане на Следствен отдел към окръжна прокуратура за приемане на структурата и да се вкара в употреба или ДНСК да се позове на издадени към този момент актове, че градежът е без позволение и да се пристъпи към унищожаване, на цялата постройка или елементи от нея ", съобщи Борис Милчев, общински консултант.

" Това е вододел, в случай че оставим тази постройка, се дава явен знак на всички вложители с тарикатски планове да вършат същото ", добави общинският консултант Борислав Игнатов.

Преди дни Върховен административен съд отхвърли да прегледа желае на компанията, че градежът е позволен, в претекстовете обаче се споделя, че разрешението за градеж на " Златен век " не е изгубило правното си деяние.

От позицията на компанията излиза наяве и че грубият градеж е приключен, като по този начин издаденото позволение към този момент е осъществено.

" Истината е, че това което Върховен административен съд декларира е, че ние не сме употребявали верния ред на отбрана, а не че нямам годно позволение, чета, че съдът е постановил, че постройката е противозаконна, това е толкоз погрешно и такова спекулиране, че в случай че още се повтаря хората ще помислят, че е истина, само че по-голяма неистина от това няма ", сподели още арх. Пламен Мирянов.

От Дирекцията за народен строителен надзор се срещат с последното решение на съда, чака се и тяхната позиция по проблема " Златен век ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР