Сагата с ремонта и реконструкцията на Концертна зала е напът

...
Сагата с ремонта и реконструкцията на Концертна зала е напът
Коментари Харесай

Започва се: Демонтираха билборд и осветление от покрива на Концертна зала

Сагата с ремонта и реконструкцията на Концертна зала е напът да завърши. Строителни служащи са демонтирали билборда от покрива на постройката и сега централният ѝ вход е ограден с предпазни ленти. Премахнати са и осветителни тела от фасадата. Това се е случило в наличието на представител на компанията реализатор " Заечки " ЕООД. Макар подписването на контракта с определената строителна компания да не е отразено в електронната система за публични поръчки, всичко сочи, че това е просто условност. Особено откакто изтече и срокът за обжалване в Комисията за защита на конкуренцията.
Прочетете още
С публични поръчки е определен и изпълнителят на инвеститорски надзор - " Алфа Пи Проджект " ООД. Авторски контрол ще упражнява архитектурна организация " Братя Кадинови " ЕООД, откакто завоюваха публичната поръчка на стойност 230 000 лева без Данък добавена стойност. Именно архитектурното бюро на арх. Бойко Кадинов избработи плана за ремонт и реорганизация на залата.

Сагата стартира преди осем години, когато бе затворена, тъй като е рискова за актьори и аудитория. През 2016 година арх. Савов изготви техническото задание за залата. През 2019 година бе определен изпълнителят, който да направи техническия план - архитектурното студио на арх. Бойко Кадинов. Проектът му бе координиран през 2020 година След дълго безмълвие в последна сметка през 2022 година бе оповестено, че в проектите на Министерство на културата е заложено провеждането на социална поръчка. С следващо писмо от 13 юли е осведомена директорката на Държавна опера-Пловдив доцент Нина Найденова, че са утвърдени средства за финансови разноски в размер от 11 008 014,22 лева с Данък добавена стойност и процедурата би трябвало да бъде стартирана от културния институт.

Желанието на управлението на ДО-Пловдив е процедурите да бъдат предоставени от Министерство на културата, заради липса на юридически екип в състава на държавния културен институт. В последна сметка министърът на културата е упълномощил публичната поръчка в качеството си на разпоредник с бюджет от по-висока степен. Тя бе оповестена на 23 септември и в следствие поради установени неточности бе спряна на 26 октомври. После бе оповестена още веднъж на 11 януари 2023 година

Оказа се, че явилите се компании не дават отговор на условията, заложени в условията и тя още веднъж бе прекъсната.

Архитектурният план за ремонта и реконструкцията е на на арх. Бойко Кадинов. Според него се планува подиумът на Концертна зала да бъде конструиран от 4 платформи. Едната е с размер 14600х3100 и три - 14600х2000. В момента сцената е на една платформа, която се движи в бетонна структура. Разполагането на четири платформи ще наложи нова скица на театралната машинизация, тъй като всяка от платформите ще бъде независима. Това ще разреши разнообразни разновидности за потребление на пространството – да вземем за пример съществена зала и сцена с един еднакъв под, както и театрални платформи, разполагащи амфитеатрално в разнообразни конфигурации.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР