Сагата с пухкавия Гого от бибилиотеката продължава. В интернет и

...
Сагата с пухкавия Гого от бибилиотеката продължава

снимка:Twitter

Коментари Харесай

Сагата с пухкавия Гого от бибилиотеката продължава

Сагата с пухкавия Гого от бибилиотеката продължава. В интернет и обществените медии незабавно се появи петиция против шефа на Народната библиотека „ Иван Вазов ” Димитър Минев.

Тя е озаглавена „ Чао директоре ” и макар изядената запетая, напълно съществено приканва той да бъде отхвърлен. Причината е решението му да изгони Гого единствено пет месеца, откакто екипът на библиотеката разгласи, че осиновява котето.

Бурята с шареното четириного избухна след оповестена петиция, в която се споделя историята му и с апел да не бъде гонено. Подписаха я хиляди. Това провокира вълна от изявления в обществените медии, а Facebook спря вирусното разпространяване на линковете към петицията на стотици клиенти.

След множеството репортажи на медии стана ясно, че въпреки идеята „ Гого ” да се радва на сериозна поддръжка, има и такива, които не намират за вярно това животно да населява библиотеката.

Директорът Димитър Минев даже разгласи, че се приготвя контра петиция в поддръжка на решението на управлението да махне четириногото. Това накара мнозина да призоват положителните хора да отворят сърцата си и да осиновят Гого.

Цялата история доближи до една доста позната за децата обстановка, когато плачат на родителите си, че желаят коте,куче, папагал, рибка, а насреща родителят отсича:

„ Или котето, кучето, папагалът, рибката, или аз ”.

Иначе Минев не скри, че преди 80 години библиотеката е имала специфичен бюджет за храненен на котки – единствените спасители от унищожителите на книгите, мишките.

Неправителствената организация за отбрана на животни iCat Rescue също оповестиха за скандално решението на шефа да изгони Гого и го назовават почетен жител на библиотеката и любим на всички гости.

Източник: trafficnews.bg

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР