Сагата с придобиването на Activision Blizzard от Microsoft продължава и

...
Сагата с придобиването на Activision Blizzard от Microsoft продължава и
Коментари Харесай

Ето защо Sony се страхува от сделката между Activision Blizzard и Microsoft

Сагата с придобиването на Activision Blizzard от Microsoft продължава и тази седмица. Вече седмици наред тече инспекцията на договорката от регулаторните органи в огромните гейм пазари. Бразилия към този момент даде зелена светлина на съглашението, чака се Европейския съюз да се произнесе до началото на ноември, Щатите, Австралия и Англия до края на годината, като последните обявиха, че стартират по-задълбочена инспекция. Що се отнася до Sony, те не престават да показват страховете си за своя бизнес, като към този момент научихме, че персонално шефът на SIE Джим Райън е пътувал до Брюксел, с цел да се опита да повлияе на европейските служители. А в края на предходната седмица се появи и удостоверение за това какъв брой е значимо за Sony игрите на Activision Blizzard да останат и в бъдеще за платформата на PlayStation.

От оповестена от бразилския регулаторен орган CADE графика за най-популярните игри през август тази година излиза наяве, че от 20-те игри с най-вече месечни консуматори за PlayStation 5, пет от заглавията са точно на Activision Blizzard: Call of Duty: Modern Warfare, Tony Hawk’s Pro Skater, Call of Duty: Vanguard и Call of Duty: Black Ops. От посоченото се вижда за какво японската компания е срещу договорката. По-рано тази година разбрахме, че Microsoft ще спазят договореностите сред Activision и Sony и ще изчакат да изтече съглашението сред двете компании преди да затворят вратите за поредицата пред PlayStation. Това се чака да се случи след две игри. Освен тях обаче в портфолиото на американския издател личат поредици, като Diablo, която ще получи своята последваща игра, World of Warcraft, която продължава развиването си с Dragonglight през ноември и несъмнено новопоявилата се Overwatch 2.

Изглежда по този начин като че ли не сме 2022, а 2002 и сме в разгара на така наречен „ конзолни войни “. Ако е по този начин, то несъмнено Xbox наподобява ще завоюва по един много безапелационен и умерено може да кажем – нечовечен метод. Вероятно е Microsoft да затвори в екосистемата на Xbox каталога на Bethesda, на Zenimax, този на MachineGames, на Arkane и Tango Gameworks. Добавяте този на Activision Blizzard и се получава една много неприятна картина за Sony.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР