Сагата с преминаването на Лионел Меси в друг клуб продължава

...
Сагата с преминаването на Лионел Меси в друг клуб продължава
Коментари Харесай

750 млн. евро за 5 години и трансфер в САЩ: Какво предлага "Манчестър Сити" на Меси?

Сагата с прекосяването на Лионел Меси в различен клуб продължава да е на дневен ред във футболния свят! Аржентинецът изрази публично своето открити да напусне " Барселона ", а през вчерашния ден (30 август) не се появи на наложителните PCR проби преди началото на подготовката за новия сезон.

" Манчестър Сити ", където управител е Хосеп Гуардиола, е любимец за подписа на Меси. Но с какво британският клуб изкушава една от най-големите футболни звезди на нашето време?

Краткият отговор е - с пари, с доста пари!

Според авторитетното испанско издание " Марка ", " жителите " се приготвили на аржентинеца оферта за 5-годишен контракт. Ако той го извърши, ще прибере в сметката си 750 млн. евро (сумата е такава преди да бъде обложена с данъци). Меси може да получава по 100 млн. евро на сезон като заплата, а останалите да прибави посредством разнообразни бонуси.

Снимка: Reuters

, задачата на " Сити " е да употребява аржентинеца в идващите 3 години - до момента в който стане на 36 години. А през последните две години от контракта му той да играе за " Ню Йорк Сити " - тима спътник на " жителите " в " Мейджър сокър лийг " оттатък Океана.

Тези условия наподобяват много примамливи на фона на възнаграждението на Меси в " Барселона ". През 2017 година той подписа нов контракт с каталунците, който изтича в края на сезон 2020/2021. Според него аржентинецът печели по 30 млн. евро на година без
бонусите. Според " Форбс ", тази сума нараства до над 60,5 млн. евро на година.

На този стадий всичко наподобява ужасно!

Снимка: Reuters

Проблемът обаче е в размер на 700 млн. евро. Толкова би трябвало да заплати " Сити ", с цел да откупи Меси от " Барселона ". Както стана ясно, той не може да се възползва от клаузата да стане свободен сътрудник, защото е изпуснал периодите.

Ако се стигне до договорка, тези пари най-вероятно няма да бъдат трансферирани непосредствено от единия клуб на различен, а ще се действа, както при прекосяването на Неймар в " Пари Сен Жермен ". Тогава притежателите на френския гранд преведоха пари на бразилеца, който се " откупи ". Така беше спазено правилото за финансовия феърплей.

Как ще бъде възвърната тази самобитна инвестиция?

Снимка: Getty Images

Тук става дума за реклама и за продажби. Според близки до " жителите ", новите рекламни контракти, множеството фенове, които желаят да зърнат Меси от тв приемника или трибуните (когато това бъде възможно) ще компенсират прехвърлянето.

Голяма част от сумата - близо 250 млн. евро, ще бъде възвърната единствено от продажба на тениски на " Манчестър Сити ", настояват британски медии.

Трансферът на Меси сигурно ще е огромното футболно събитие в края на лятото на 2020 година Очакваме единствено да се трансформира в действителност!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР