Сагата с опасните тонер касети във Враца продължава. След като

...
Сагата с опасните тонер касети във Враца продължава. След като
Коментари Харесай

Сагата продължава: РИОСВ дава 55 бона за извозване на опасните тонер касети от Враца

Сагата с рисковите тонер касети във Враца продължава. След като 3 години те по този начин и не бяха извозени, в този момент Регионалната ревизия по околната среда и водите търси компания, която да извърши активността. 
За задачата е оповестена социална поръчка на стойност 55 000 лв. без Данък добавена стойност. Тя се отнася за извозването и третирането на всички налични тонер касети – към 70 тона, находящи се на площадката на ул. „ Складова “ №14 във Враца. Избраният реализатор се задължава да извози и третира цялото количество налични боклуци, даже при положение, че надвишават прогнозното количество. За потребностите на екологията, извозването на всеки товар тонер касети би трябвало да става след премерване на кантар, в наличието на представител на РИОСВ-Враца. След това площадката би трябвало да бъде изчистена от рисковите субстанции от офис оборудването.  
Припомняме, че през 2020 година тонове тонер касети бяха открити на нерегламентирана площадка във Враца. Доставила ги италианската компания „ Рецикла “, която получи редица наказания за нерегламентирано предпазване на боклуци. 



След дълга сага, през април предходната година стартира транспортиране на касетите. Отпуснатата от италианската компания сума обаче стигнала за премахването на 66 тона боклуци, колкото бе публично оповестено, че има на мястото. Оказва се обаче, че складираното количество надвишава 130 тона. 
Останалите тонер касети към момента са на площадката, изложени на въздействието на времето. Макар от прокуратурата да излязоха със мнение, че отпадъците не са рискови, еколозите са на друго мнение. 
След процедурата се чака врачани най-сетне да си отдъхнат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР