Сагата с конкурса за 13 автобусни линии, която продължава повече

...
Сагата с конкурса за 13 автобусни линии, която продължава повече
Коментари Харесай

Колко фирми влизат в битка за 13-те линии на 15 януари

Сагата с състезанието за 13 автобусни линии, която продължава повече от една година, наближава финала си.

Кандидатите за маршрутите 1, 66, 7, 15, 29, 37, 222, 6, 18, 99, 16, 44 и 116 могат да подават документи от 12 януари , а офертите ще се отварят на 15-и същия месец . Това заяви през вчерашния ден зам.-кметът по превоз Златин Велев, като подсети, че новите контракти с превозвачите ще се подписват за 10 години и от тях се желае да подсигуряват доста положително обслужване на пасажерите.

Автобусите би трябвало да бъдат най-малко с евро 6 мотор и, естествено, да са оборудвани с климатици и платформи за инвалиди.

Насрочването на състезанието стана допустимо, откакто в края на декември представителите на Комисията за защита на конкуренцията въпреки всичко са съумели да намерят на софийския адрес компания " Рент А Кар ", от която беше подадена тъжба против конкурсните условия.

Тя не беше внесла държавна такса, по тази причина от Комисия за защита на конкуренцията са отказали да образуват произвеждане. На посочения адрес също нямало представители на тази компания, по тази причина процедурите се забавиха. Преди година изборът на реализатори също беше блокиран от друга тъжба.

Сега 13-те линии се обслужват с в ременни контракти от компаниите " Хеброс бус ", " Автобусни транспорти - Пловдив " , " Автотранс - Чолаков " и " Мери транс ". Техните притежатели - инж. Веселин Дошков, Петко Ангелов, който държи две от компаниите, и инж. Димитър Чолаков, се готвят да се състезават на състезанието. Те са създали консорциум и са закупили нови рейсове. /Марица.бг
тагове компания линия януари битка
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР