Сагата с имотите на наследниците на цар Борис III започва

...
Сагата с имотите на наследниците на цар Борис III започва
Коментари Харесай

Адвокатката на Сакскобургготски изненадващо разкри, че...

Сагата с парцелите на наследниците на цар Борис III стартира още през 1946 година и продължава до наши дни. Днес Върховен касационен съд се произнесе, че дворецът "Царска Бистрица " принадлежи на Симеон Сакскобургготски и сестра му, с което се надявам, че се поставя началото на края на тази сага.

Това сподели Валя Гигова, юрист на Симеон Сакскобургготски,

"Конституционият съд разгласи през 1998 година за противоконституционен Закона за оповестяване държавна благосъстоятелност парцелите на фамилиите на някогашните царе Фердинанд и Борис и на техните наследници и одобри, че закони като него би трябвало да се смятат за невалидни от приемането на новата Конституция през 1991 година

Днешното решение на Върховен касационен съд е значимо за цялата правна общественост и за цялото българско общество, тъй като сподели, че върховенството на закона се съблюдава и Конституцията е най-висшият закон. Симеон съгласно мен към момента не знае за присъдата.

Аз не съм се чула с него, телефонът му е изключен. Надявам се и решението за двореца "Врана " да бъде същото. Но не желая да разясня авансово. Аз постоянно съм била уверена, че искът на страната е голословен.

С решението на Върховен касационен съд се дава една религия и вяра на българските жители да не се отхвърлят и постоянно да търсят правата си. Да водиш развой с страната не е елементарно никога, само че не е и невероятно. Хората постоянно би трябвало да търсят правата си и юристите им би трябвало да ги предизвикват ", разгласи юрист Гигова.

Тя разяснява и горещата политическа тематика за нова Конституция. "Трудно е да се каже по кое време е време и по кое време не е време за нова Конституция. Според мен сега сигурно не би трябвало да се прави нова Конституция.

За да стане това, би трябвало да има радикални промени в обществото. За образец мога да дам, че социалистическа България не е можела да действа съгласно Търновската Конституция и е направена нова. Не би трябвало да се спекулира с тематиката за нова Конституция. За мен намаляването на броя на депутатите няма да реши политическите проблеми ", безапелационна бе Валя Гигова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР