Сагата с евентуалния бъдещ строеж на 43-етажен небостъргач точно на

...
Сагата с евентуалния бъдещ строеж на 43-етажен небостъргач точно на
Коментари Харесай

Улицата на позора – Ден 9

Сагата с възможния предстоящ градеж на 43-етажен небостъргач навръх кръстовището на бул. " България " и бул. " Петко Тодоров " в столичния квартал " Стрелбище " към момента наподобява надалеч от каквото и да е решение. Но историята към този момент е почтена най-малко за разказ, в случай че не и за енциклопедия, а с темповете, с които се развива, за какво не и най-малко трилогия.
Вчера, 16 август, нервите на жителите на " Стрелбище " не устояха и те блокираха бул. " България ", като по-късно събориха и част от оградата, с която НИКМИ огради емблематична за квартала градинка, защото е парцел на компанията. Заедно с градинката обаче беше заградена и част от ул. " Майор Първан Тошев ", а тази част беше разрушена от строителната компания.
Днес, 17 август, ще обърнем повече внимание на възможния предстоящ градеж, откакто рано сутринта оградата към градинката още веднъж беше вдигната отгоре-отгоре. На 11 август един от притежателите на НИКМИ АД инж. Милчо Благоев изясни пред, че такива високи здания са горделивост на всички места в Европа, тъй като изискват " доста висока инженерна мисъл и високо качество на планиране ". " Всеки може да построи една постройка от 4-5 етажа, само че не всеки може да проектира, а камо ли да построи една висока постройка ", бяха думите на Благоев. Той уточни, че НИКМИ има опит с построяването на толкоз високи здания, като даде за образец " Милениум Център ", където е имало помощ от " немски инженери, български инженери ".
Таг: Сподели с товите другари
След вчерашния плевел ден, реши да направи бърза инспекция какво е ситуацията с оградата. Припомняме, че парцелът има денонощна защита. Резултатите от инспекцията можете да видите на долните фотоси – още преди огромния митинг, към този момент имаше разплетени връзки при един от коловете, тук-там самата ограда беше много съществено нагъната. След интервенцията на жителите на " Стрелбище " нагъването стана още по-разчупено.


Снимки: /Ивайло Ачев
няма визия кой е проектирал оградата и дали всеки може да го направи, само че това положение на оборудването повдига въпроса дали при един предстоящ градеж на небостъргач седмица след издигането на избрана част от постройката тя ще е с променено качество – както в този момент е оградата, пазеща парцела! Самата ограда беше поправяна към този момент два пъти, откакто за първи път беше поставена още на 5 август, без обаче тогава да бъде преграждана ул. " Майор Първан Тошев ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР