Сагата около придобиването на Activision Blizzard от Microsoft продължи през

...
Сагата около придобиването на Activision Blizzard от Microsoft продължи през
Коментари Харесай

Брюксел отлага временно решението си за сделката между Microsoft и Activision Blizzard

Сагата към придобиването на Activision Blizzard от Microsoft продължи през предходната седмица, когато стана ясно, че европейските регулатори са взели решение да отсрочат публикуването на крайната си позиция по проблема с 10 дни.

Когато при започване на предходната година Microsoft разгласи желанието си да закупи основателите на Call of Duty и Diablo в историческа за гейм промишлеността договорка, мнозина не чакаха това да се окаже проблем. Впоследствие обаче на сцената се появиха Sony, които показаха сериозните си терзания за оцеляването на бизнеса си с PlayStation, в случай че тази договорка се реализира. Ябълката на раздора в тази ситуация се оказа точно известната FPS поредност. Изглежда още първоначално е имало неверна връзка сред Sony и Microsoft, тъй като последните излизаха през месец с противоречащи си едно на друго отзиви по въпроса. Веднъж сериите щели да останат до момента в който на пазара има PlayStation, различен път игрите щели да бъдат налични за конзолата „ няколко “ години след края на съглашението сред Sony и Activision. Което в това време стана ясно, че изтича през 2024. Вземайки поради обстоятелството, че игрите от света на Call of Duty излизат на годишна база и всяка нова игра се играе от милиони по целия свят, то терзанията на Sony не наподобяват напълно безпочвени. Сделката бързо попадна в полезрението на регулаторните органи в няколко пазара. Първите, които показаха своите съображения против затварянето на сливането на бяха тези във Англия. Последваха ги Съединени американски щати и Европа. Очакваше се в средата на април Брюксел да се произнесе дефинитивно по договорката, само че това, както разбираме от Bloomberg ще се случи на 25-ти идващия месец.

Вече ви разказахме, че на Острова излязоха с съответни решения във връзка с сливането и запазването на пазарното пълноправие, което съгласно тях, в случай че се случи без да бъдат подхванати съответни стъпки ще е в ущърб на конкуренцията, би довело до по-високи цени, по-малко избор и спад в нововъведенията. Нужно е да напомним, че с изключение на самата договорка, като такава, регулаторите изследват също по този начин и евентуалните отрицателни резултати от сливането върху клауд гейминг бранша и пазара на абонаментни услуги за видеоигри: с големия азбучник на Zenimax, добити към този момент от Microsoft, и добавено сериозното портфолио от заглавия на Activision Blizzard, Xbox Game Pass би била монополна и непреодолима услуга. Но европейските служители не се въздействат от бързата реакция на сътрудниците им от Острова и считат, че им би трябвало още време.

„ Смятам, че това е доста значимо решение, това не е съревнование “, разяснява за Bloomberg комисарят за конкуренцията Маргрете Вестагер. „ Трябва да се погрижим за характерните пазари, които са под нашата пълномощия. И се надявам, че хората, работещи с нас правят оценка това, че ние действаме съгласно друга юридическа рамка. Ние би трябвало да излезем със скорошно решение, което вероятно ще бъде публикувано, само че също по този начин би трябвало да се уверим, че то ще издържи на щателна инспекция в съда. Смятам, че ние в Европа сме тези, които пожелаваме най-високите стандарти, най-сериозните юридически обвързаности “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР